Nieuwe kids atletiekclub

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 14 u.
Na het succes van de atletiekinitiaties, die deze zomer samen met Kids Atletiek Bredene werden georganiseerd, heeft De Haan nu zijn eigen Kids Atletiekclub. Het gemeentebestuur investeerde ook in nieuw materiaal voor deze club.

In de Kids Atletiekclub worden jonge kinderen op een speelse manier wegwijs gemaakt in de verschillende atletiekdisciplines: lopen, sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, hordenlopen en speerwerpen.

Zo ontdekken de kinderen hun eigen vaardigheden of spontane voorkeuren. Vaak worden kinderen beïnvloed in hun keuze van een bepaalde sporttak door de ouders, hypes of vriendjes. Het is daarom belangrijk dat ze zelf ontdekken wat ze leuk vinden. Wat je graag doet en kan zal je immers ook lang blijven beoefenen en je zal er meer plezier aan beleven.

Alles gebeurt zoveel mogelijk buiten, in coronaveilige omstandigheden en onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers.

De trainingen gaan telkens op maandag door, van 17.30 tot 19.00 uur (behalve tijdens schoolvakanties), in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld.

De gemeente investeerde ook in nieuw materiaal voor deze atletiekclub. Dit sportmateriaal kan ook gebruikt worden door de diverse Haanse scholen en sportclubs die gebruik maken van het sportcentrum.

Het initiatief kadert in de actie “Sporters beleven meer” van de sportgemeente De Haan.