Nieuwe theaterwandeling voor het hele gezin

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2021 9.53 u.
Vanaf 15 mei kunnen gezinnen genieten van een gloednieuwe, digitale theaterwandeling in de duinbossen tussen De Haan en Vosseslag.

De Haan gaat hiervoor in zee met theaterproductie Anna’s Steen.

Tijdens de wandeling worden de gezinnen en kinderen meegevoerd door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal. Deelnemers volgen in het bos de wandelknooppuntenroute 55 en komen onderweg 6 borden tegen met QR – codes. Die QR – codes moeten ze scannen met hun smartphone, waarna ze de 6 fragmenten van het theaterverhaal ‘De Vos … in het bos!’ kunnen ontdekken.

‘De Vos … in het bos’ gaat over een hongerige vos die zin heeft in een malse eend, een kip die heerlijke stenen­soep maakt, een haas die niet ten onder wil gaan, een slim varken, een gewiekste raaf en natuur­lijk ook over…een wolf!

De theaterproductie is gebaseerd op bekende en minder bekende fabels.

"Covid – 19 heeft ons ertoe aangezet om creatief aan de slag te gaan. Wandelen is opnieuw ‘in’ doch niet altijd evident met kinderen die meer willen ‘beleven’. Door de bestaande boswandeling aan te vullen met digitaal theater creëren we die extra beleving. Daarenboven kunnen de gezinnen onderweg ook genieten van het dierenpark, het paviljoen en het speelbos", aldus de schepen van toerisme Marleen De Soete.

Praktisch:

Deze wandeling loopt gans het jaar door en is gratis. De wandeling start aan het bos t.h.v. Driftweg 24 in De Haan en eindigt aan de speelzone Vossenhol. Het volledig verhaal duurt ca. 30 minuten (6 fragmenten van 5 min). De afstand van de theaterwandeling bedraagt zo’n 2,5 km. Om terug te geraken aan het startpunt mag je rekenen op 4,5 km.

Voor het hele gezin, vanaf 4 jaar.

Productie: Anna’s Steen i.s.m. gemeente De Haan