Ontdek Beaufort24

Van 27 maart tot en met 3 november heeft de achtste editie van de kunsttriënnale Beaufort plaats. In onze gemeente zijn twee kunstwerken te zien.

Beaufort24 presenteert hedendaagse kunst in het unieke decor van de kust.
Curator Els Wuyts zorgde voor de artistieke selectie. Zij koos als uitgangspunt het concept ‘Fabric of Life’, een metafoor voor een vanzelfsprekende verbondenheid, een vlechtwerk van verschillende lijnen, richtingen en patronen. Ze ziet de werken als een vertrekpunt om onze nabije omgeving opnieuw onder ogen te zien en te koppelen aan verbeelding.

In de negen deelnemende kustgemeenten zullen in totaal achttien nieuwe kunstwerken te zien zijn, waarvan twee in onze gemeente.

Monobloc Moments

Op de rotonde aan de Manitobahelling in Wenduine staat het intussen al veelbesproken kunstwerk van de Finse kunstenares Sara Bjarland. Zij woont en werkt momenteel in Amsterdam.
De kunstenares bracht enkele dagen in Wenduine door, waar ze zich liet inspireren door de vele terrasstoelen en door de milieuvriendelijke boodschappen aan de surfclub. De stoelen (‘monobloc’) zijn over de hele wereld bekend. Het gaat dus om een universeel concept dat herkenbaar is voor mensen uit binnen- en buitenland. Het kunstwerk is volledig in brons gegoten.

Al Met ter Tyd

Aan het duinenpad naar het Zeepreventorium staat een tijdelijk werk van Pei-Hsuan Wang. Deze Taiwanese woont en werkt in Gent.
Aan het eind van haar tienerjaren ging ze op eigen houtje naar de Verenigde Staten om dan na haar studies verder door te reizen naar Europa. Zo botste ze op jonge leeftijd al snel op de onzekerheden die de verschillen tussen culturen en ideologieën met zich kunnen meebrengen.
Aan de hand van media zoals video, beeldhouwkunst, tekeningen en installaties introduceert ze die persoonlijke herinneringen in haar werk. Pei-Hsuan Wang verweeft elementen uit fantasieverhalen en folklore uit Oost-Azië met de geschiedenis van haar eigen familie - en dan vooral de vrouwelijke lijn ervan– zoals haar grootmoeder of nichtje.

Ontdek alle kunstwerken op www.triennalebeaufort.be

Gepubliceerd op  vrijdag 29 mrt 2024 om 14:28 uur