Betere busverbindingen vanaf januari

Begin volgend jaar wordt een nieuw openbaarvervoersplan van De Lijn uitgerold, en dat is goed nieuws voor de inwoners: het aantal busverbindingen wordt uitgebreid van twee naar drie, er komen meer ritten tijdens de week en in het weekend, er komen nieuwe bushaltes en een flexbus.

Het gemeentebestuur besteedt veel aandacht aan de mobiliteit van haar inwoners, maar het aanbod van het openbaar vervoer bleef jammer genoeg beperkt. Met de uitrol van het nieuw openbaar-vervoersplan van De Lijn begin volgend jaar komt daar toch wel wat verandering in.

Meer bussen en ritten

De verbinding met Brugge verbetert, zowel vanuit Wenduine, via Zuienkerke en B-Park in Brugge, als vanuit De Haan, via Klemskerke en AZ Sint-Jan in Brugge.

Op vandaag bedienen 2 buslijnen De Haan. Vanaf begin volgend jaar worden dat er drie en wordt ook het aantal ritten in de week en het weekend uitgebreid.  

Hierdoor zullen de verbindingen naar onder andere Brugge frequenter en vlotter lopen. Die zijn immers voor heel wat inwoners belangrijk want veel mensen werken in deze regio’s en heel wat jongeren lopen daar ook school.

Hiervoor worden ook nieuwe bushaltes voorzien in De Haan en Klemskerke.

Flexvervoer 

Ook voor de inwoners van Vlissegem is er goed nieuws: voor hen komt er een flexbus.

Met het flexvervoer wil De Lijn de vroegere ‘belbussen’ vervangen in het kader van hun Hoppin project. Dat project kadert binnen het plan van de Vlaamse overheid om een efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer te kunnen aanbieden.  

Dankzij de flexbus kunnen ook de mensen die op plaatsen wonen waar er geen vast openbaar vervoer is, gebruik maken van De Lijn.

Inwoners van Vlissegem zullen vanaf januari 2024 van zo’n flexbus gebruik kunnen maken, die ze via een app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale kunnen reserveren. Hoppin biedt hen dan steeds de beste oplossing aan om hun bestemming met het openbaar vervoer te bereiken. Kan je een deel van jouw traject bijvoorbeeld wel afleggen met de vaste lijnbus of de tram? Dan hoef je maar een klein stukje mee te rijden met de flexbus.

Alle gedetailleerde informatie vind je vanaf half november op de website van De Lijn.  

Gepubliceerd op  woensdag 25 okt 2023 om 11:00 uur