Bredeweg wordt heraangelegd

Na de succesvolle herinrichting van de Kloosterstraat vorig jaar, is nu het plan goedgekeurd voor de aanpak van het gedeelte van de Bredeweg tussen De Haan-Centrum en de Kloosterstraat.

Het plan belooft niet alleen een verbetering van de infrastructuur, maar ook een verhoogd comfort voor iedereen die gebruik maakt van deze weg.

De toenemende belasting door zwaar landbouwverkeer heeft de staat van heel wat landelijke wegen in De Haan ernstig aangetast. Hierdoor komt niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid van de weggebruikers in het gedrang.

Het gemeentebestuur van De Haan wil deze wegen daarom herinrichten, zodat ze bestand zijn tegen de belasting door zwaardere en bredere landbouwvoertuigen en ook veiliger worden voor fietsers. Hier zullen niet enkel de inwoners baat bij hebben, maar evenzeer de vele bezoekers, want vaak lopen ook toeristische netwerken over deze landelijke wegen.

Vorig jaar werd gestart met de herinrichting van de Kloosterstraat, tussen de Bredeweg en de dorpskern van Vlissegem. Nu wordt het gedeelte van de Bredeweg tussen De Haan-Centrum en de Kloosterstraat aangepakt.

De gemeenteraad keurde de plannen goed en nu krijgen aannemers de kans om mee te dingen voor het contract. Het gaat om een investering van ruim 729.000 euro. Na de Bredeweg moet ook de Vijfwegestraat heraangelegd worden.

Het voorgestelde ontwerp omvat een grondige herstructurering van de weg, met een focus op duurzaamheid en veiligheid.

Net als in de Kloosterstraat zal de rijweg worden opgebroken en voorzien van een nieuwe onderfundering en fundering, versterkt met een geavanceerd kunststofnet. Daarbovenop zal een gloednieuwe asfaltverharding worden aangelegd, geflankeerd door betonnen kantstroken van 30 cm breed, aan beide zijden van de weg. Die moeten vermijden dat de kanten worden stuk gereden. Bovendien komen op strategische plaatsen uitwijkstroken, om de verkeersdoorstroming te bevorderen en de veiligheid te verhogen.

Gepubliceerd op  vrijdag 22 mrt 2024 om 13:25 uur