Derde editie van Sculptures@Sea toont opnieuw uniek beeldenpark

De outdoor expo 'Sculptures@Sea' is een uniek beeldenpark, verspreid over de kustlijn. Vier lokale kunstenaars, Rita Craeynest, Linde Ergo, Manon Huguenin en Henk Korthuys maakten samen 33 beeldhouwwerken.

De sculpturen in steen, marmer en brons staan verspreid in de prachtige omgeving over de Haanse kustlijn, van Vosseslag tot in Wenduine. In de toeristische infokantoren kan je een routeplan afhalen met alle locaties. Door de QR code bij elk beeld te scannen, kom je op de website terecht, waar je meer leest over het werk en de kunstenaar.

Eén van de kunstwerken, 'Redding' van Manon Huguenin, werd door de gemeente aangekocht. Het beeld staat in de Leopoldlaan, dicht bij het Parkdomein La Potinière.

Kunstenaar Manon Huguenin: “Redding is een eerbetoon aan ieder mens die de moed verzamelt en een ander in nood probeert te helpen. Artsen zonder Grenzen, de Witte Helmen in Syrië, de zeemannen in Italië, Griekenland, Turkije, alle vrijwilligers die door vuur en storm in de donkere golven van geweld springen om nog een vluchteling te redden. Buiten adem rukt de redder zich uit de woeste zee van haat, in zijn armen, gedrukt op zijn bonkende hart houdt hij een pril leven vast, het leven zelf. Ik hoop dat iedere slag van de beitel op de steen een leven heeft helpen redden.”

De beelden van Sculptures@Sea zijn nog tot 3 november 2024 te bezichtigen.

Ontdek alle beelden

Gepubliceerd op  vrijdag 19 apr 2024 om 17:03 uur