Erfgoeddag gaat digitaal in De Haan

Gepubliceerd op zondag 25 april 2021 0 u.
Blijf nog even in de sfeer van onze digitale Erfgoeddag met enkele filmpjes.

Rasverteller Lucas Vandenbussche brengt de pakkende monoloog 'met een carbeurlampe tjoolen langs ’t strange'. Het verhaal van het nachtelijke leven van garnaalkruwer en strangedrifter André Borny uit Vosseslag. Katrien Vervaele interviewde hem destijds en reikte materiaal aan voor deze monoloog.

'Café De Meiboom', was tientallen jaren een begrip in Vlissegem en omstreken. Verenigingen hielden er hun jaarlijks souper en er vonden honderden familiefeesten plaats. Het café sloot in 1994, maar de vierde generatie houdt het nog een paar keer per jaar open. Burgemeester Wilfried Vandaele had vorig jaar toegezegd dat hij iets zou vertellen over zijn jeugd in het café van zijn ouders in Vlissegem. Vorig jaar kon de afspraak niet doorgaan door corona, en ook dit jaar niet. Maar zijn verhaal vertellen, dat wil de burgemeester wel doen, zij het digitaal.

Tot slot is er in bibliotheek Canticleer in De Haan ook nog een raamtentoonstelling van fotokring Kerklommer. Speciaal voor Erfgoeddag stellen zij ook een reeks nachtbeelden tentoon.