Update Ringlaan Wenduine

Gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2019 11 u.

Vanaf dinsdag 15 januari 2019 starten voorbereidende werken, maken van proefsleuven, aan de Ringlaan tussen de Langestraat en de Kerkstraat aan de zijde binnenland.
Hierdoor zal de Ringlaan, in eerste instantie, tijdelijk afgesloten worden in beide richtingen tussen de Kerkstraat en de Langestraat.

Doorgaand verkeer tussen Oostende en Blankenberge en vrachtverkeer + 3,5 T dient de omleiding in beide richtingen te volgen via de N307 Brugsesteenweg en de N9 Oostendse Steenweg/Brugse Baan via de kluifrotonde en de rotonde Strooien Haan.

Er is een lokale omlegging voorzien, die louter bestemd is voor het bestemmingsverkeer tussen Wenduine-Centrum en Blankenberge. Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de parking aan de Noordzeelaan, aan de zuidzijde van de werkzone, waarbij het verkeer beurtelings geregeld wordt door middel van driekleurige werflichten. Het verkeer dient komende van Blankenberg via de Frans Derleynstraat en de De Smet De Naeyerlaan te rijden, in omgekeerde richting kan plaatselijk verkeer via de De Smet De Naeyerlaan, Mostreystraat en Langestraat richting Blankenberge.

Het fietsverkeer aan de zuidzijde van de Blankenbergsesteenweg blijft mogelijk en wordt bij middel van lage hekkens afgeschermd van het autoverkeer. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Joseph Knuddestraat en de Manitobastraat naar de Noordzeelaan. In de Noordzeelaan is er hiervoor thv het kruispunt met de Manitobastraat enkel doorgang mogelijk voor (brom)fietsers.
Het éénrichtingsverkeer in de Joseph Knuddestraat wordt tijdelijk omgewisseld vanaf de
Noordzeelaan naar de Manitobastraat.

Op de afbeelding kan u de werfzone en de lokale afhandeling van de verkeerssituatie terugvinden.

Deze werken zullen beëindigd zijn tegen 26/01/2019.

De handelszaken blijven maximaal bereikbaar.

Thv de Kerkstraat zal geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn richting de Langestraat. Thv de Tennislaan wordt de beide zijden van de Ringlaan volledig onderbroken. Verkeer uit de Tennislaan en Tulpenlaan kan via de Ringlaan wel nog de woning bereiken en verlaten.

Op de Ringlaan tussen de Kerkstraat en de Langestraat wordt enkel nog plaatselijk verkeer
doorgelaten.