Heraanleg dierenparkje en stuk duinen in Wenduine

Gepubliceerd op vrijdag 20 januari 2023 12 u.
Op maandag 23 januari 2023 start de aannemer met de nodige voorbereidingen om de werf in te richten, de eigenlijke werken gaan op dinsdag 24 januari 2023 van start.

Eerst zal het wandelpad in de duinen heraangelegd worden in kleiklinkers, waardoor het beter toegankelijk zal zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Er komt een nieuw verzonken uitkijkpunt in cortenstaal, waar wandelaars even kunnen uitrusten en genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. 

In een tweede fase wordt de parking bij Park Lange heraangelegd: er komen meer dan 20 extra parkeerplaatsen, 3 laadpunten voor elektrische voertuigen en fietsenstallingen. 

Ook het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, wordt opnieuw aangelegd, om de veiligheid van de fietsers te garanderen. 

Tot slot zal ook het huidige dierenparkje tussen de Leopold II-laan, de Parklaan en de Ringlaan heraangelegd worden als een echt buurtpark. Het wordt een recreatieve zone voor alle leeftijden, met een petanquebaan, bankjes en speeltoestellen. Ook het imposante beeld 'Benjamin' van kunstenares Maen Florin, dat door de gemeente werd aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort, krijgt zijn definitieve plek in het nieuwe park. 

Fasen & verkeersmaatregelen