Doe jij ook mee met de Koesterweek?

Onze gemeente neemt van 8 tot 15 december deel aan de Koesterweek, een sensibiliserende actie om aandacht te vragen voor alle gezinnen die een kind missen.

De Koesterweek is een hartverwarmend initiatief van Berrefonds vzw.

Het Berrefonds biedt ondersteuning aan ouders en families van kinderen die overlijden tijdens de zwangerschap, na de geboorte en of tot de leeftijd van 12 jaar. Ze doen dit onder meer met hun ‘Koesterkoffer’, die via ziekenhuizen en andere zorgverleners gratis geschonken worden aan ouders op het moment dat ze een kind verliezen. De koffer zit vol prachtige spulletjes om de laatste tastbare herinneringen te maken om een leven lang te koesteren.

Daarnaast ondersteunen ze scholen en bedrijven die geconfronteerd worden met dit verdriet en geven ze advies aan de Huizen van het Kind.

Elk jaar roept de organisatie tijdens de ‘Koesterweek’ iedereen op om zijn of haar hart te tonen voor gezinnen met verdriet om een kind dat er niet meer is.

Onze gemeente neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Koesterweek. Samen met meer dan 250 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind missen in onze gemeente.

Het is zo belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen. Dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Doe jij ook mee? 

De gemeente wil het thema tijdens de week van 8 tot 15 december zoveel mogelijk onder de aandacht brengen door op te roepen om zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld te brengen. 

Je kan zelf een affiche printen op www.koesterweek.be (of in de bijlagen onderaan deze pagina) om voor je raam te hangen of een mooie hartjespin kopen, een prachtig symbolisch gebaar voor gezinnen in je buurt die een kind moeten missen.

Op Wereldlichtjesdag, op zondag 10 december, kan je om 19 uur stipt een kaarsje branden voor kinderen die gemist worden.

Berrefonds vzw lanceert daarnaast ook nog een heuse Koesterweekchallenge! Elke dag van de Koesterweek verschijnt er een nieuwe uitdaging op de sociale mediakanalen, ook op die van gemeente De Haan. Wil je meedoen, maak dan een mooie foto of video en post die op je eigen sociale media met #berrefonds #koesterweek #toonjehart.

Alle info vind je ook op www.koesterweek.be

Bijlagen

Gepubliceerd op  donderdag 7 dec 2023 om 10:54 uur