Glasvezelnetwerk Fiberklaar

Met de uitrol van het open glasvezelnetwerk van het Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar, kunnen inwoners en tweedeverblijvers in dichtbevolkte zones binnenkort het internet van de toekomst in huis halen. Snel en stabiel internet is belangrijk in tijden van thuiswerken, streamen en gamen.

Gratis huisaansluiting

Het glasvezelnetwerk in De Haan omvat ongeveer 12.500 potentiële huisaansluitingen. Of jouw woning in aanmerking komt, kun je nagaan via de adrescheck.

Haal je de fiberkabel in huis, dan wordt een ‘bakje’ (de fibercontactdoos) in je woning opgehangen die via een kabel op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten.

Tijdens de aanleg maakt de aannemer een afspraak om na te gaan hoe die installatie het eenvoudigst kan worden uitgevoerd. De aannemer zorgt er steeds voor dat de tuin, oprit of stoep netjes worden achterlaten na de werken.

Open netwerk

Als nutsbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetabonnementen aan. Internetproviders kunnen via het open netwerk van Fiberklaar hun fiberdiensten aanbieden. 

Je kunt dus gerust klant blijven bij je huidige provider, via hun eigen netwerk. Als je huidige internetprovider echter geen diensten via het fibernetwerk aanbiedt en je toch internet
via fiber wil, dan moet je overstappen naar een van de deelnemende providers. Je hoeft dit niet direct te beslissen, je kan dit ook later doen.

Infosessie

Om iedereen zo veel mogelijk te betrekken bij de plannen, is er ook een infomoment voorzien.  

23 oktober 2022 - 14:00 - 18:00
Locatie: Hotel Astoria, Leopoldlaan 7, 8420 De Haan

Inschrijven en alle info: fiberklaar.be/dehaan

Gepubliceerd op  maandag 3 okt 2022 om 11:08 uur