Hoplr: waar buren elkaar helpen en beter leren kennen

De komende weken ontvangen alle inwoners een uitnodiging in de brievenbus om gebruik te maken van de Hoplr-app.

Hoplr is een digitaal netwerk voor iedere buurt in De Haan. Je kunt er je buren beter leren kennen en elkaar helpen door bijvoorbeeld gereedschap uit te lenen, een klusje uit te voeren of een handige harry aan te bevelen, of een garageverkoop of buurtfeest aan te kondigen.

Vanuit het project Zorgzame Buurten - ’t Hope Sterker, groeide het besef dat een goed contact tussen buurtbewoners enorm bijdraagt aan het persoonlijk welzijn en welbevinden. Want zeg nu zelf: beter een goede buur dan een verre vriend! Toch is het niet altijd evident om je buren beter te leren kennen of om iets te vragen als je hulp nodig hebt.

De Hoplr-buurten in De Haan zijn 5 geografisch afgebakende gebieden en je profiel is enkel zichtbaar voor leden van jouw buurtnetwerk. Alle gegevens worden beveiligd en beschermd in lijn met de Europese privacywetgeving. Ook de gemeente zal Hoplr gebruiken om gerichter te communiceren. Meldingen over wegenwerken, afvalophaling, stroomuitval of wateronderbrekingen ontvang je binnenkort via Hoplr.

Hoplr is geen Facebook, waar de actualiteit aangekaart wordt of waar problemen besproken worden. De focus  ligt op positiviteit en solidariteit. Het is een gratis en reclamevrije omgeving die niet gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Met de uitrol van Hoplr willen we inzetten op de maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing, buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie.

De mobiele app voor iPhone is gratis beschikbaar in de App Store en voor Android in de Play Store. In de loop van de komende weken ontvang je thuis een brief waarop je jouw buurtcode vindt. Hiermee kan je voor jouw buurtnetwerk inschrijven. 

Hoe registreren?

Via de website

 1. Surf naar www.hoplr.com
 2. Geef je straatnaam, huisnummer en gemeente/stad in en klik op ‘Vind je buurt’. 
 3. Vul de buurtcode in om je adres te verifiëren. De buurtcode ontvang je via een uitnodigingsbrief in de bus. 
 4. Geen code ontvangen? Klik op 'Ga verder zonder code'. (Je inschrijving zal geverifieerd worden door een buur of door team Hoplr.) 
 5. Je buurt wordt gezocht. Schrijf je in via e-mail of Facebook. 
 6. Vul alle velden in, klik 'Ik ga akkoord' en voltooi je registratie.  
 7. Verifieer je account aan de hand van één van drie methodes:
  • Via je gsm-nummer (vul je gsm-nummer in en je zal een code ontvangen waarmee je kan verifiëren). 
  • Stuur een foto van een briefhoofding met jouw naam en adres naar verify@hoplr.com (bij deze optie zal je even moeten wachten tot je wordt toegelaten).
  • Vul alsnog een buurtcode in. 

Via de mobiele app

 1. Download en installeer de mobiele app voor: 
  • iOS: App Store
  • Android: Google Play
 2. Klik op de knop 'Nieuw? Maak een account aan' en vul je adres in. Klik vervolgens op de knop 'Zoek mijn buurt'. 
 3. Kies voor de optie 'Ja, ik heb een code ontvangen', als je de buurtcode hebt ontvangen via een uitnodigingsbrief in de bus. Vul de buurtcode in om je account te verifiëren. 
 4. Kies voor de optie 'Nee, ik heb geen uitnodigingsbrief ontvangen' als je geen buurtcode hebt. Klik op 'Ga verder'. (Je inschrijving zal geverifieerd worden door een buur of door team Hoplr.) 
 5. Je buurt wordt gevonden. Schrijf je in via e-mail, Facebook of Apple Login. 
 6. Vul alle velden in en voltooi je registratie. 
 7. Verifieer je account aan de hand van je gsm-nummer, een briefhoofding of een buurtcode. 

Hulp nodig?

Mensen die graag wat hulp krijgen bij de installatie en het gebruik van de app kunnen terecht in

 • het pop-up buurthuis in het Lindenhof, Beukenlaan 5: op maandag van 9 tot 11u30, woensdag van 13u30 tot 16u30 en vrijdag van 9 tot 11u30 (tot 2 april)
 • bij één van de digipunten (vanaf 1 maart): 
  • op dinsdagnamiddag in Kerklommer, Kapellestraat 7
  • op donderdagvoormiddag in het Sociaal Huis, Markt 2

Meer informatie vind je ook op www.hoplr.be

Gepubliceerd op  vrijdag 17 feb 2023 om 12:00 uur