LIFE DUNIAS herstelt onze duinen

Het Agentschap Natuur en Bos zet zich in voor het herstel van de duinen aan de kust, door invasieve uitheemse plantensoorten (of woekerplanten) te verwijderen. Voor dit natuurherstelproject vragen ze jouw mening.

Met LIFE DUNIAS probeert het Agentschap Natuur en Bos, samen met 15 partners, de duinen te herstellen in hun oude glorie. Dat doen ze door invasieve uitheemse soorten, ook wel woekerplanten genoemd, te verwijderen. Deze planten komen langs de hele Vlaamse kuststrook voor en verdrukken de lokale duinnatuur.

In grote stukken van de duinen gaat het Agentschap Natuur en Bos met kranen het duinenzand opgraven, zeven en zo de inheemse natuur de ruimte geven om zich(zelf) te herstellen. Niet schrikken dus, als je binnenkort grote machines aan het werk ziet langs de kuststrook. Ze verzekeren de toekomst van onze duinen!

Het LIFE DUNIAS project loopt nog tot december 2026.

Test je kennis en maak kans op een gidsbeurt

Het Agentschap Natuur en Bos organiseert een bevraging om de kennis van kustinwoners over woekerplanten te testen, en om na te gaan welke bezorgdheden er eventueel zijn, zodat ze hiermee rekening kunnen houden als de grote werkzaamheden in de duingebieden van start gaan. 

Heb je even twee minuten tijd? Test dan je kennis over de duinen en misschien win je wel een gidsbeurt in één van onze prachtige duingebieden!

naar de bevraging

Meer info over het project vind je op www.natuurenbos.be/life-dunias

Bijlagen

Gepubliceerd op  maandag 8 aug 2022 om 14:08 uur