Nieuwe korpschef voor politiezone Bredene/De Haan

De politiezone Bredene/De Haan heeft een nieuwe korpschef. Hoofdcommissaris Karin Vanhooren legde op 1 mei de eed af en volgt Erik Van Parys op, die met pensioen gaat.

De 49-jarige Karin Vanhooren is een geboren en getogen West-Vlaamse met roots in Kortemark. Ze is mama van drie kinderen. Als licentiate in de politieke wetenschappen, en na enkele jaren in de privé gewerkt te hebben, volgde ze haar roeping en ging in 2001 bij de politie. In 2003 was ze één van de eerste commissarissen van de geïntegreerde politie. Sinds 2004 werkte ze bij de lokale politie van Gent waar ze verschillende leidinggevende functies had. Daar leidde ze o.a. het bijzonder bijstandsteam en de interventiedienst. In 2014 werd ze er hoofdcommissaris en directeur van de wijkpolitie, waar ze de dagelijkse werking van 300 wijkmedewerkers in goede banen leidde en regelmatig fungeerde als waarnemend korpschef.

Nu gaat ze de nieuwe uitdaging aan om de politiezone Bredene/De Haan te leiden. Ze is de tweede vrouwelijke korpschef van West-Vlaanderen.

Karin Vanhooren legde op 1 mei de eed af in handen van Wilfried Vandaele, voorzitter van de politieraad Bredene/De Haan en burgemeester van De Haan.

Gepubliceerd op  donderdag 2 mei 2024 om 08:30 uur