Schepenwissel

Sinds 1 januari vervangt Hilde Dhont Mathieu Delbarge als schepen in De Haan.

Deze wissel werd reeds bij de verkiezingen van 2018 binnen hun partij (Open & N-VA) afgesproken. Na drie jaar geeft Delbarge dus de fakkel door.

Door de schepenwissel wordt het schepencollege van De Haan voortaan overwegend vrouwelijk: het bestaat nu uit vier vrouwen (Christine Beirens, Marleen Vercruyce, Marleen De Soete en Hilde Dhont) en twee mannen (burgemeester Wilfried Vandaele en Rudi Cattrysse).

Mathieu Delbarge blikt tevreden terug op de afgelopen jaren. Binnen zijn bevoegdheden Jeugd en Onderwijs, Sport en Leefmilieu kon Delbarge alvast enkele belangrijke dossiers op gang trekken. Er was de overdracht van de gemeenteschool ’t Klavertje naar het gemeenschapsonderwijs, waarbij de directie en alle leerkrachten aan boord bleven en er voor de leerlingen niets wijzigde. Er kwamen verschillende nieuwe hondenlosloopweides en een nieuw gebouw voor de hondenclub en wielerclub. Er werden nieuwe speeltoestellen geplaatst en de bestaande buitensportterreinen werden opgewaardeerd. En in samenspraak met de jongeren zelf werd ook het skatepark aangepakt. In Wenduine kwamen nieuwe volkstuintjes en er werd een reglement opgesteld voor geveltuintjes. Recent werden ook een tiental picknickbanken geplaatst, om het recreatief fietsen langs de polders verder aan te moedigen. Onder impuls van de schepen werd een brochure voor de korte keten opgemaakt, zodat landbouwers hun lokale producten kunnen promoten.

Kersvers schepen Hilde Dhont kijkt alvast uit naar ‘haar’ legislatuur en wil het werk van Delbarge met veel enthousiasme en inzet voortzetten. Zo wil ze zich verder blijven inzetten voor veilige fietspaden en hoopt dat het fietspad naar Nieuwmunster, waarover al veel werd onderhandeld, in 2022 eindelijk kan gerealiseerd worden. Ook de aanpassing van de subsidiereglementen voor o.a. warmtepompen, zonnepanelen en groendaken, die door schepen Delbarge werden voorbereid, zullen in de loop van het komende jaar worden toegepast.

Gepubliceerd op  dinsdag 4 jan 2022 om 13:16 uur