Steun voor Zeepreventorium en Nest

Tijdens de Christmas Fun Run, die eind december 2023 plaatsvond in De Haan, werd in totaal 2.000 euro ingezameld voor het Zeepreventorium en Nest.

Op zaterdag 23 december 2023 vond opnieuw de Christmas Fun Run plaats in De Haan. Het was een echte recordeditie: meer dan 1000 kerstmannen en -vrouwen liepen mee op het unieke en sfeervolle parcours doorheen het parkdomein La Potinière en de volledige Concessiewijk.

Met de Christmas Fun Run steunt de gemeente traditioneel ook goede doelen en ze kozen deze keer voor de welzijnsvoorziening voor kinderen en jongeren Nest en het Zeepreventorium. We schenken dan ook met veel plezier het ingezamelde bedrag van twee keer 1.000 euro aan deze organisaties.

Beide organisaties zijn de gemeente zeer dankbaar voor deze steun.

In de voorziening Nest wonen kinderen en jongeren met gedrags-, emotionele en/of ontwikkelingsstoornissen (zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme, hechtingsproblemen, …). Het uitgebreide team van opvoeders, paramedici, orthopedagogisch en psychologisch personeel biedt hen ondersteuning op sociaal, medisch, pedagogisch en psychologisch vlak. De kinderen worden er in een open sfeer, volgens hun eigen mogelijkheden, voorbereid op de maatschappij. Nest wil de kinderen en jongeren de ruimte bieden om zichzelf helemaal te ontplooien, in de breedste zin van het woord.

Het Zeepreventorium is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren van 0 t.e.m. 18 jaar met chronische aandoeningen en specifieke revalidatienoden. Het biedt hen een thuis, waar deze kinderen en jongeren leren omgaan met hun aandoening en stappen zetten richting zelfstandigheid. Hier krijgt elk kind en elke jongere alle ruimte, zorg en aanmoediging die het nodig heeft binnen een warme, huiselijke omkadering.

Gepubliceerd op  vrijdag 10 mei 2024 om 09:46 uur