Noodopvang verlengde paasvakantie

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 15.48 u.
Tijdens de extra week paasvakantie (29/03 – 02/04) regisseert de jeugddienst van de gemeente noodopvang voor kinderen van ouders uit de zorg, essentiële beroepen en kwetsbare groepen. 

De jeugddienst werkt hiervoor zeer goed samen met IBO de Mallemolen en kan daarnaast een beroep doen op de zeer gemotiveerde leerkrachten van de verschillende scholen in de gemeente. 

De kinderen worden tijdens de schooluren op de school zelf door de leerkrachten opgevangen. De voor- en naschoolse opvang wordt verzorgd door IBO De Mallemolen. 

Dat ook heel wat ouders zelf een grote inspanning hebben geleverd om opvang te voorzien voor hun kinderen, blijkt uit het relatief lage aantal kinderen dat van deze noodopvang gebruik zal maken. 

In de paasvakantie zelf kunnen de kinderen opnieuw bij de speelpleinwerking terecht, die door de jeugddienst op poten wordt gezet.
Ook hier werden grote inspanningen geleverd om alles volgens de geldende maatregelen te laten verlopen en de kinderen in bubbels van 10 op te delen. Op die manier wil de jeugddienst de kinderen alsnog een fantastische paasvakantie bezorgen. De enthousiaste animatoren staan alvast helemaal klaar om dit te realiseren!