Online reserveren en contactloos betalen in het containerpark

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 20.46 u.
Het recyclagepark in De Haan wordt vernieuwd en aangepast. Dankzij de aanpassingen zal de doorstroming op het park vlotter verlopen en de betalingen kunnen beter geregistreerd worden.

Sinds 7 april 2020 is het recyclagepark van De Haan enkel toegankelijk na telefonische reservatie. Dit werd ingevoerd om de toestroom van bezoekers beter te regelen en om de social distancing te respecteren. Nu zal een digitaal reservatiesysteem het de bezoekers mogelijk maken om vooraf hun afspraak online te plannen. Aan de ingang staat een nieuwe zuil met touchscreen waar je de identiteitskaart kan inlezen. Aan de uitgang zal je voortaan contactloos kunnen betalen.

Bezoekers die geen pc of tablet bezitten kunnen gratis reserveren in de bibliotheek Canticleer in De Haan, het infokantoor in De Haan of in de bibliotheek in Wenduine.

Het online reservatiesysteem is gekoppeld aan de ingangszuil van het recyclagepark zodat, wie geen reservatie heeft, automatisch aan de zuil zal worden geweigerd met het opschrift ‘geen reservatie’.