Op 12 juli is er opnieuw Kok@Zee

Gepubliceerd op donderdag 1 juni 2023 13.46 u.
Producten van eigen bodem, absolute topchefs, en de zee vlakbij: dat zijn de ingrediënten voor Kok@Zee. Dit culinaire evenement heeft al voor de zesde keer plaats in Parkdomein La Potinière.

Voor dit evenement werken landbouw, gastronomie en lokale handelaars nauw samen. De chefs presenteren elk een gerechtje met streekproducten, speciaal voor Kok@Zee samengesteld. Voor deze editie werd trouwens voor het eerst samengewerkt met coaches. 

Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule is een pionier op het vlak van het koken met zeegroenten en hij spoorde de deelnemers aan ook met dit mooie product te werken. Lieven Elewaut, chef-kok en uitbater van restaurant Casanova, benadrukte het werken met lokale producten en duurzaamheidsconsulent Guido Francque ziet toe op de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid van het evenement.

Tijdens Kok@Zee wordt enkel met herbruikbare recipiënten gewerkt. Als je een gerecht haalt, betaal je 1 jeton waarborg voor het bord en het bestek. Na consumptie breng je je bord en bestek binnen en krijg je de jeton terug die je opnieuw kan gebruiken. Zo is Kok@Zee een afvalvrij evenement!

De organisatie ondersteunt ook dit jaar enkele goede doelen uit onze gemeente. Wie na het evenement nog jetons over heeft kan ze in de collectebus aan de kassa deponeren en zo ook deze goede doelen steunen.

Om lange wachtrijen te vermijden, kun je de jetons op voorhand kopen bij de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis, of in de infokantoren in De Haan en Wenduine.

Alle info: kokatzee.be - www.facebook.com/kokatzee