Openbare verlichting gaat weer langer aan

In juni gaat de openbare verlichting in onze gemeente weer langer branden. De maatregel om de lichten minder vaak te laten branden kwam er door de hoge energieprijzen en heeft zijn effect niet gemist: de besparing is indrukwekkend.

Update 08.06.23:

Fluvius is momenteel nog volop bezig met de aanpassing van de verlichtingskasten. Daarom gaan de lichten in bepaalde straten momenteel wel nog om 23u uit. Verwacht wordt dat alle elektriciteitskasten van Fluvius zullen aangepast zijn tegen de tweede helft van juni.

Vanaf 1 juni gaat de openbare verlichting in De Haan weer langer branden. Sinds oktober 2022 doofde de gemeente de openbare verlichting tussen 23u en 6u, ook in de weekends. Vanaf 1 juni gaan de lichten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag uit om middernacht en gaan ze om 5 u ’s ochtends weer aan. Op vrijdag, zaterdag en zondag blijven de lichten de hele nacht aan.

De straten die uitgerust zijn met dimbare openbare verlichting, intussen al het geval op 47% van het grondgebied, worden zeven op zeven gedimd vanaf middernacht.

Het gemeentebestuur is zich ervan bewust dat niet iedereen er blij mee was dat de lichten de voorbije maanden meer gedoofd werden dan voordien, maar die ingreep was nodig door de hoger energieprijzen. De besparing die we realiseerden, is fenomenaal: op 8 maanden tijd bespaarden we een paar honderdduizend euro op onze openbare verlichting!

Gepubliceerd op  donderdag 25 mei 2023 om 15:19 uur