Opnieuw Sneukeltoer in De Haan

Gepubliceerd op donderdag 23 september 2021 8.52 u.
Op zondag 3 oktober 2021 vindt opnieuw de "Sneukeltoer" plaats. Tijdens een mooie wandeling, langs gekende én nieuwe troeven van de gemeente, genieten de deelnemers van allerlei lekkers uit eigen streek.

Een derde coronagolf fnuikte de organisatie van heel wat evenementen in het voorjaar van 2021, maar nu gaan we vol vertrouwen richting een najaar vol evenementen.
Zondag 3 oktober 2021 kan alvast in de agenda geplaatst worden, want dan organiseren we opnieuw een Sneukeltoer!

De route leidt de deelnemers dit jaar langs de mooiste gekende, maar ook nieuwe troeven van De Haan. Onderweg zorgen 8 lokale aanbieders voor heerlijke proevertjes uit eigen streek.

Plaats van afspraak is de gezellige markt van Wenduine. Een korte wandeling brengt de deelnemers naar de Zeedijk-Wenduine, langs de beeldhouwwerken van Sculptures@Sea. Aan het einde van de zeedijk loopt de wandeling via het schelpenpad doorheen smal, maar zeer waardevol, duingebied. Genieten van het polderlandschap kan hier op één van de vele zitbanken. De route brengt de wandelaars langs de laaggelegen natte graslanden van het natuurreservaat de Uitkerkse Polders. Ze verlaten de polders en stappen door de duinbossen, een uniek stuk natuur aan de kust. Een bijna verborgen duinenpaadje op het einde van de route leidt je omhoog naar een platform dat je een prachtig uitzicht biedt over alles wat Wenduine te bieden heeft. Voor ze hun eindbestemming bereiken, wandelen ze tot slot nog langs het imposante beeld ‘Benjamin’, dat in het kader van Beaufort21 in de duinen staat.

Tickets:

Net zoals vorig jaar delen we de startprocedure op in tijdsblokken tussen 12.00u en 14.00u. Zo verloopt het aanmelden en de verdeling van de sneukeljetons vlekkeloos.

Nieuw dit jaar is het bestellen van tickets via het gloednieuwe ticketingplatform:

www.dehaan.be/tickets

Deelnemers kunnen een klantenprofiel aanmaken of kiezen om zonder registratie tickets te bestellen en online te betalen. Ze ontvangen de tickets rechtstreeks in hun mailbox.

Prijs:

Volwassenen: 15 euro/pp
Kinderen < 12 jaar: 10 euro/pp