Proefproject Grotestraat

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 13 u.
Om na te gaan hoe het verkeer best geleid wordt bij de heraanleg van de Grotestraat, wil de gemeente de twee rijrichtingen uitproberen.

De eerste fase, eenrichtingsverkeer Stationsstraat richting Duinenweg, liep door corona veel langer dan gepland. De tweede fase, eenrichtingsverkeer Duinenweg richting Stationsstraat, kon pas per 1 september van start gaan.

De bewoners van de Duinenweg vroegen al in fase 1 een snelheidsbeperking en een tonnagebeperking. Omdat er ter hoogte van het kruispunt Stationsstraat-Grotestraat-Nieuwe Steenweg-Mercierlaan momenteel -in fase 2- meer files komen, vragen velen ook dat die 2e proeffase nu al wordt stopgezet.

De tweede fase zal hoe dan ook korter zijn dan de eerste, maar de proef moet wel enkele weken lopen, zodat vergelijking mogelijk is. Dat de warme dagen die we nu kennen, extra volk naar de kust lokt, maakt het ook makkelijker om de vergelijking te maken met fase 1 tijdens het seizoen.

Aan de bewoners vragen we dus wat geduld te oefenen zodat de proef ten volle kan renderen. Dat zal ervoor zorgen dat de definitieve beslissing meer onderbouwd zal zijn en meer draagvlak zal hebben bij de bevolking.

In ieder geval zullen wij het proefproject niet langer laten lopen dan nodig.

Intussen werden fietssuggestiestroken geschilderd op de Wenduinesteenweg en is er daar voortaan eenrichtingsverkeer richting Stationsstraat.