Project LIFE DUNIAS

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 12 u.
Vanaf 18 tot 26 september worden er werken uitgevoerd langs het kleischelpenpad tussen Wenduine en Blankenberge in het kader van exotenbestrijdingsproject LIFE DUNIAS.

Daarvoor zal systematisch een deel van het wandelpad worden afgesloten voor de algemene vlotheid en veiligheid van de werken te garanderen.

Er worden aangepaste bebording en spandoeken geplaatst om iedereen te informeren.

Openwerfdagen

Op zondag 15 oktober 2023 organiseert LIFE DUNIAS een open werfmoment in de zeereep in Wenduine. Je ontdekt meer over het project, de werken zelf en onze unieke duinnatuur.

Bezoekers kunnen via een gemarkeerde route de werf op eigen tempo bezoeken, onderweg geven, op verschillende locaties, medewerkers van LIFE DUNIAS, de boswachter van Agentschap voor Natuur en Bos en de Natuurpuntploeg van LIFE DUNIAS uitleg.

De werf is toegankelijk en vrij te bezoeken tussen 10u en 13u.
Locatie: Zeereep Wenduine, startpunt aan het begin van het kleischelpenpad, ter hoogte van Wenduinse Steenweg 15 in Blankenberge

Op zaterdag 14 oktober 2023 is ook de werf in het Natuurreservaat De Fonteintjes toegankelijk. Bezoekers zijn welkom tussen 14u en 17u. het stratpunt ligt op het einde van de zeedijk ter hoogte van Zeedijk 50 in Zeebrugge.

Meer info: www.natuurenbos.be/life-dunias