Project MAKE.shore

Gepubliceerd op donderdag 27 februari 2020 10.30 u.
Nieuw leven voor appartementsgebouwen aan de Kust!

De Provincie wil een positief antwoord bieden op de hoogdringende nood én de enorme uitdaging om appartementsgebouwen grondig te renoveren.

Omwille van het hoge aantal appartementsgebouwen aan de Kust, willen we net daar aan de slag. Meer dan 3.000 gebouwen zijn er dringend toe aan renovatie.

Een doorgedreven renovatie stelt de Vereniging voor Mede-Eigenaars (VME) en de syndicus voor een bijzonder complexe opgave: technisch, sociaal en financieel. Dit zorgt er voor dat renovatie vaak uitblijft of slechts fragmentair gebeurt, voor niet meer dan wat strikt noodzakelijk is.

Een tweede leven

MAKE.shore wil verouderde appartementsgebouwen een tweede leven geven door een ingrijpende make-over. Doorgedreven renovatie kan inzetten op een minimaal energieverbruik (dat voldoet aan de toekomstige normen), maar biedt ook de extra kans op een aanzienlijke comfortverbetering. Het beoogde resultaat is een gebouw dat zijn toekomstige vastgoedwaarde verzekert en zelfs aan meerwaarde wint.

Oproep MAKE.shore!

De Provincie doet een oproep naar gemotiveerde mede-eigenaars en syndici die de ambitie hebben om samen met een professioneel projectteam front te vormen in 3 pilootprojecten aan de Kust. Diversiteit en maatwerk staan daarbij voorop. 

Wat biedt ons project?

Cruciaal binnen een pilootproject is dat de VME én de syndicus maximaal ‘ontzorgd’ worden door professionele partijen. Dit geldt ook doorheen het hele traject. Zo brengen we de VME volledig gewapend aan de start om over te gaan tot de eigenlijke renovatie van het gebouw.

Wat doet het niet?

Wij bepalen uiteindelijk niet de definitieve beslissing tot uitvoering van de renovatiewerken. Dit blijft aan de VME.

Kandidaat?

Alle informatie is te vinden in deze infofolder!

  • Kandidaten kunnen zich aandienen door dit online aanvraagformulier volledig in te vullen.
  • U stelt zich kandidaat als lid van de RME (= vertegenwoordiger van de VME) en doet dit samen met de betrokken syndicus.
  • Dit kan tot 15 april 2020

Bijkomende vragen?

Make.Shore@west-vlaanderen.be

Lieven Veulemans - 050 40 35 55
Filip Van Lancker - 050 40 32 18