Ringlaan Wenduine volledig opengesteld in juli en augustus

Gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2022 9.56 u.
De Ringlaan wordt van begin juli tot eind augustus volledig opengesteld. Fietsers en auto’s moeten dus tijdelijk geen omleiding meer volgen.

Sinds februari dit jaar werkt de aannemer op de Ringlaan tussen het Duinrozenpad en de Langestraat. Als alles volgens planning verloopt, werkt de aannemer dit stuk helemaal af tegen 1 juli. Vanaf dan gaat de werf twee maanden in zomerpauze om de hinder voor toeristen en bewoners te beperken.

Volgende fase vanaf begin september

Na een pauze van twee maanden gaat de aannemer verder met de volgende fase. De werf schuift dan op richting de Brugsesteenweg. Tot de zomer van 2023 werkt de aannemer tussen het Duinrozenpad en de Kerkstraat/Brugsesteenweg. Dit stuk wordt op dezelfde manier heringericht als de vorige fases. De volledige rijweg en riolering worden vernieuwd en er komen afgescheiden fietspaden. Het kruispunt met de Brugsesteenweg wordt ook aangepakt, maar pas vanaf begin 2023.

Verkeershinder blijft dezelfde

De verkeershinder vanaf begin september is identiek aan die van vandaag. De werfzone wordt afgesloten voor verkeer, zowel fietsers als auto’s volgen een omleiding. Parkeren in de werfzone is niet mogelijk.

Vanaf begin 2023 - wanneer er wordt gewerkt op het kruispunt met de Brugsesteenweg - zal een andere omleiding gelden. Meer informatie hierover volgt in het najaar. 

Meer info?

Actuele informatie over de werken vind je op wegenenverkeer.be/de-haan. Je kan je op deze pagina ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief met geregelde updates over de werken.