Speelpleinwerking

Openingstijden

Er is opvang voorzien van 7.30 tot 9.30 uur en van 16.30 tot 17 uur.
Tijdens de zomervakantie start de opvang in De Haan om 7 uur en is er avondopvang tot 18 uur in De Haan en Wenduine.
De activiteiten vinden plaats van 9.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. De activiteiten starten stipt!

Infrastructuur

Er wordt gebruik gemaakt van het jeugdcentrum "Uzus" en het speelplein vlakbij de Sint-Monicakerk in De Haan-Centrum. De ruimte in het jeugdcentrum is passend ingericht op maat van de kinderen. Kinderen kunnen er spelen, tv kijken, gezelschapsspelen gebruiken,… Bij mooi weer wordt vooral de buitenruimte gebruikt, een grote open ruimte met speeltoestellen, zand en gras. Er gaan ook veel activiteiten door op het strand, in de duinen en bossen.

Busvervoer

Kinderen kunnen gratis gebruik maken van de gemeentelijke bus, er zijn verschillende opstapplaatsen in onze gemeente.

Eten & drinken

Er worden geen warme maaltijden aangeboden, de kinderen dienen dus zelf een lunchpakket mee te brengen. Er wordt tijdens de middagpauze gratis soep voorzien.
Er is een drankautomaat met gekoelde blikjes (frisdranken), een blikje (33cl) kost € 0,50. Het is natuurlijk ook mogelijk om van huis meegebrachte dranken te gebruiken. Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen gratis water aangeboden door de animatoren.
Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen in de voormiddag en in de namiddag een gratis versnapering aangeboden. Indien u het wenst, kunt u uw kind een extra versnapering (fruit, een wafeltje…) meegeven.

Voor wie?

De speelpleinwerking staat open voor alle kinderen tussen 6 en 13 jaar, die in de gemeente wonen of schoollopen of van wie de ouders in de gemeente werken.

Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen terecht in IBO De Mallemolen.

Procedure

Inschrijven op voorhand is niet nodig! Inschrijven kan de dag zelf.
We vragen wel om bij een eerste deelname langs te komen bij de jeugddienst, zo kunnen wij u voldoende informeren en kan het inlichtingenblad ingevuld worden.

Bedrag

Een dagje spelplezier kost € 5 per kind/dag (of € 2,50 per kind/halve dag). Het inschrijvingsgeld omvat: drank (water), een koek, soep tijdens het middagmaal en deelname aan de activiteiten.
De deelnemers zijn verzekerd tegen ongevallen. De verzekering heeft betrekking op de wettelijke aansprakelijkheid en op de medische behandelingskosten na tegemoetkoming van de verplichte of vrije ziekte– en invaliditeitsverzekering.
Er is géén extra tegemoetkoming voor grotere gezinnen: het tweede kind dat zich laat inschrijven van éénzelfde gezin krijgt geen korting.

De speelpleinkaart

Om de inschrijvingen en betalingen vlot te laten verlopen dringen we er op aan gebruik te maken van een speelpleinkaart.
Alle kinderen uit hetzelfde gezin kunnen afgestempeld worden op deze kaart.
Speelpleinkaart = € 25,00 (10 halve dagen + 1 halve dag gratis).
De kaart wordt bijgehouden door de administratie op het speelplein.

Afhandeling

Fiscaal aftrekbaar?

Sinds 2005 is het mogelijk de opvang van 3- tot 12-jarigen in jeugdwerkinitiatieven en sportkampen fiscaal af te trekken. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen algemene en specifieke vakantieactiviteiten. De speelpleinwerking wordt aangezien als algemene activiteit en kan daarom volledig ingebracht worden. U hebt wel steeds een fiscaal attest nodig van de organisator van de activiteit voor de speelpleinwerking is dat dus van het gemeentebestuur.
De attesten worden automatisch opgestuurd.

TIP! Informeer ook eens bij uw ziekenfonds i.v.m. een tussenkomst in de kostprijs van de speelpleinwerking!