Speelzone Neptunus helemaal vernieuwd

Gepubliceerd op donderdag 8 juni 2023 13.21 u.
De speelzone in de Neptunuswijk in Wenduine werd heringericht. De vernieuwing kwam er onder meer na inspraak door de buurtbewoners en leerlingen van de nabijgelegen scholen. 

Speelzone Neptunus kampte al jaren met wateroverlast en ook de speeltoestellen waren aan vervanging toe. Daarom werd beslist om deze zone te vernieuwen, maar het gemeentebestuur vond inspraak door de buurtbewoners en zeker ook door de kinderen die hier spelen zeer belangrijk. Zowel de leerlingen van de scholen ‘t Klavertje en Heilig Hart, als de buurtbewoners, konden de verschillende voorstellen in detail bekijken en hun stem uitbrengen op het speeltoestel van hun keuze. Ze kozen unaniem voor de speeltoestellen die nu geplaatst zijn.

Naast de nieuwe speeltoestellen werden ook enkele gekapte bomen uit parkdomein La Potinière hergebruikt om een natuurlijk en avontuurlijk speelparcours te vormen. Onder de boomstammen ligt een ‘wadi’ die het overtollige water in de zone opvangt, zodat de paadjes en speeltoestellen niet meer onder water komen te staan. Zo werd het probleem van de wateroverlast aangepakt. 

Er zijn ook nieuwe struiken en bomen geplant en het petanqueplein is opgefrist. 

De hele speelzone biedt nu een leuke variatie van speelelementen, waar kinderen volop kunnen glijden, schommelen en klimmen. Onder de speeltoestellen liggen valdempende matten, die ook het gras onder de toestellen beschermen. 

Op het pleintje kan ook gesport worden: naast het voetbalveldje is nu ook basketbalveld aangelegd.