Spektakelwerken aan Watertoren

Gepubliceerd op vrijdag 7 februari 2020 15.23 u.
Vandaag, vrijdag 7 februari, werden spectaculaire werken uitgevoerd aan de watertoren van De Haan. Enkele onvervaarde arbeiders lieten zich met klimtouwen langs de wand van het 42 meter hoge waterreservoir zakken om loszittende stukken beton uit te kappen en gecontroleerd te laten vallen.

Enige tijd terug werd vastgesteld dat de toestand van sommige delen van de watertoren zich niet meer in goede staat bevonden. Ook vielen er soms kleine steentjes of stukjes beton op de grond rond de toren. "Omwille van de veiligheid hebben we toen beslist om de toestand van de toren te onderzoeken. We stelden vast dat er op sommige plaatsen sprake was van betonrot. Na deze inspectie hebben we beslist om de meest dringende en gevaarlijke punten aan te pakken en de loszittende stukken op een veilige manier te verwijderen", legt burgemeester Wilfried Vandaele uit.

De toren is al enige tijd buiten gebruik als waterreservoir. Momenteel doet hij in de eerste plaats dienst als datacom- en GSM-mast. De laatste grote renovatiewerken aan de toren vonden plaats in 1980.