Spoorvernieuwing tussen Wenduine-Centrum (Kerkstraat) en Harendijke

Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2017 8 u.
In opdracht van De Lijn werden in het verleden langs de ganse kust ingrijpende werken uitgevoerd in het kader van de spoorvernieuwing voor de kusttram. Aansluitend op de uitgevoerde werken staat – voor De Haan – de laatste fase ingepland.
In opdracht van De Lijn werden in het verleden langs de ganse kust ingrijpende werken uitgevoerd in het kader van de spoorvernieuwing voor de kusttram.
Aansluitend op de uitgevoerde werken staat – voor De Haan – de laatste fase ingepland. Deze werken omvatten de spoorvernieuwing tussen de Kerkstraat en Harendijke.
De werken worden gefaseerd uitgevoerd.
Fase 1A omvat de vernieuwing van het noordspoor in eigen bedding langs de Blankenbergsesteenweg, tussen de Manitobahelling (inbegrepen) en Harendijke. Deze werken zijn ingepland in de periode van 15 januari tot en met 30 maart 2018.
Fase 1B omvat de vernieuwing van het zuidspoor in eigen bedding langs de Blankenbergsesteenweg, tussen de Manitobahelling (de doorsteek is volledig uitgevoerd in fase 1A) en Harendijke. Deze werken zijn ingepland in de periode van 16 april tot en met 15 juni 2018.
Tijdens deze fase van de werken wordt het verkeer komende van Blankenberge, vanaf de halte Harendijke tot aan de halte Manitoba (kruispunt Blankenbergsesteenweg (N34)/de Smet de Naeyerlaan) via signalisatie over de zuidelijke rijstrook geleid.
Het noordelijke rijvak wordt samen met de parkeerstrook ingenomen als werfzone voor de realisatie van de werken.
Het verkeer komende uit de richting Oostende blijft zijn normale weg volgen.
Het fietsverkeer blijft zijn normale weg volgen over het dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Blankenbergsesteenweg (N34).
Er wordt prioriteit gegeven aan de afwerking van de tramoversteek aan de Manitobahelling, zodat deze tegen de paasvakantie afgewerkt is en terug opengesteld kan worden voor alle verkeer.
In de eerste fase van de werken, tussen de Manitobahelling en Harendijke, zal er geen hinder zijn voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de handelszaken. Deze fase van de werken duurt tot aan de zomervakantie.
Fase 2A omvat de vernieuwing van het noordspoor langs de de Smet de Naeyerlaan, tussen de Kerkstraat en de Manitobahelling. Deze werken zijn ingepland in de periode van 17 september tot 26 oktober 2018.
Fase 2B omvat de vernieuwing van het zuidspoor langs de de Smet de Naeyerlaan, tussen de Kerkstraat en de Manitobahelling. Deze werken zijn ingepland in de periode van 5 november tot 21 december 2018.
Voor deze fase van de werken werd nog geen detailplanning opgemaakt.