Sportprijzen uitgereikt

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021 13.17 u.
De Gouden Haan en de Gouden Pluim werden uitgereikt aan 2 sportieve inwoners.

De Gouden Haan werd uitgereikt aan Pieter Schillewaert. Hij krijgt de prijs voor zijn uitzonderlijke sportieve prestatie, die tevens doorweven is met een sociaal en cultureel aspect.

Pieter reed namelijk de ronde van de slagvelden, als herdenking van de beëindiging van de eerste wereldoorlog en als eerbetoon aan alle gesneuvelden. In een week tijd fietste hij ruim 2.100 km op een parcours met maar liefst 17.000 hoogtemeters. Pieter reed elke etappe alleen en was bijna 98 uur onderweg. Als je weet dat hij onder ander de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse pijl en andere ritten van 350 km als training beschouwde, dan zegt dit genoeg over de uithouding en volharding die deze prestatie vereisten.

Tijdens de rit gingen sport en geschiedenis hand in hand, want overal werd halt gehouden en eer bewezen aan de gesneuvelden en werden plaatsen met historische waarde in de kijker geplaatst. 

Naast de Gouden Haan werd ook de Gouden Pluim uitgereikt. Deze prijs gaat steeds naar iemand die zich jarenlang onbaatzuchtig en belangeloos inzet voor de sport in het algemeen en dat is dit jaar Jan Berkers. Deze leerkracht op rust weet hoe belangrijk sporten in het algemeen is en voelt zich nog steeds thuis onder de jongeren. Hij steekt dan ook graag een handje toe bij allerlei sportevenementen: zowel bij sportieve schoolactiviteiten, bij sportmanifestaties van de Sportdienst en bij zijn eigen wandelclub.

Momenteel werkt Jan samen met de Sportdienst om de campagne “10.000 stappen, Elke stap telt” te lanceren. Jan is daarnaast ook reeds jarenlang lid van de beheerraad van de sportraad en behartigt het belang van alle sportclubs in het algemeen.

Dikke proficiat aan beide winnaars!