Sportveld Vosseslag vernield door vandalen

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023 11.32 u.
Vandalen vernielden het recent heraangelegd sportterrein op het Kennedyplein in Vosseslag. De gemeente roept buurtbewoners, die iets zouden gezien hebben, op om dit te melden bij de politie.

Het sportterrein op het Kennedyplein in Vosseslag werd recent vernieuwd met een toplaag van kleurrijke, modulaire en waterdoorlaatbare tegels. Dankzij deze schokdempende en onderhoudsvriendelijke ondergrond kan er altijd gesport worden op het plein, ook na een hevige regenbui. Ook de groenzone naast het sportplein werd heraangelegd.

Op woensdag 26 april werden zowel het sportveld als de groenzone ernaast echter vernield door vandalen.

Er zijn sporen te zien van een wagen die over de nieuw aangelegde tegels en de groenzone heeft gereden. Volgens getuigen zou de wagen rond 21u20 het grasveld zijn opgereden. Om 23u30 kwam de wagen terug en vernielde het sportterrein. Daarna reed de wagen weg in de richting van Klemskerke.

Het gaat hier duidelijk om zinloos vandalisme. Het terrein is moedwillig beschadigd en voorlopig helemaal onbruikbaar. De daders zorgen niet dus alleen voor veel herstellingskosten, maar ontnemen anderen ook de mogelijkheid om op dit pas heraangelegd terrein te sporten.

Vanavond was een klasloop gepland op het terrein. Die wordt verplaatst naar het sport- en recreatiecentrum Haneveld. Alle deelnemers werden hiervan intussen op de hoogte gebracht.

De gemeente roept buurtbewoners die iets zouden gezien of gehoord hebben op om dit bij de lokale politie te melden op het nummer 059/33 33 16.