Telefooninitiatief De Rinkel neemt een zomerpauze

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 9.07 u.
De vrijwilligers nemen na 7 maanden en niet minder dan 3000 telefoontjes even een adempauze, om na de zomer opnieuw aan de slag te gaan.

Het OCMW van De Haan doet al lang een beroep op vrijwilligers. Dankzij hun belangeloze inzet maken deze geëngageerde mensen het verschil voor mensen die hulp nodig hebben. Ze vervoeren mensen die moeilijk te been zijn, halen boodschappen of medicatie voor mensen die zelf te zwak zijn daarvoor of ze gaan even op bezoek bij een alleenstaande bejaarde voor een gesprek van mens tot mens. Kortom: ze helpen waar het nodig is! 

Omdat corona het moeilijk maakte om fysiek bij mensen op bezoek te gaan, riep het OCMW eind oktober het telefooninitiatief De Rinkel in het leven. Geselecteerde vrijwilligers bellen vanuit ontmoetingscentrum Kerklommer alle senioren met gekende nummers op. In een kort gesprek polsen ze naar het welzijn en naar mogelijke noden, zoals boodschappenhulp of vaccinatievervoer. Soms gaat het om een kort contact, soms volgt er een langere babbel. 

Na ruim 3000 gesprekken blijft de hoorn nu even op het toestel. Welverdiende rust dus voor de 5 enthousiaste rinkelaars. Maar de pauze is van korte duur, want vanaf september vliegen ze er terug in.

Ben je 55+ uit De Haan en zou je ook graag gecontacteerd worden? Geef dan vrijblijvend je gegevens door op kerklommer@dehaan.be of 059-23 79 81.