Test BE-Alert op 3 oktober 2019: Resultaten

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 16 u.
Onze gemeente testte vandaag BE-Alert, het systeem dat je verwittigt bij noodsituaties, en dit via sms, e-mail of telefoon. Om 11.30u werd een testbericht verstuurd met een oproep om zich te registeren. Ruim 200 personen gingen al hierop in.

Resultaten test op 3 oktober

1244 inwoners ingeschreven op BE-Alert stuurden we vandaag een testbericht via sms en e-mail. 99,6 % van deze berichten werd correct ontvangen.

Kanaal Aantal verstuurd Aantal correct ontvangen
SMS 1607 1596
E-mail 1504 1504
TOTAAL 3111 %

Nieuwe inschrijvingen

In het verstuurde testbericht stak ook een oproep om vrienden en familie te stimuleren om zich ook te registreren op BE-Alert. En deze had onmiddellijk succes. Sedert deze middag registreerden zich al bijna 200 nieuwe inwoners op het BE-alert platform, wat neerkomt op een stijging met 15%. We verwachten overigens dat deze naar de avond toe nog verder zal stijgen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!