Toelating FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)

Elke handelaar die voedingsmiddelen verkoopt, opslaat, vervoert,… heeft een toelating of erkenning nodig voor het fabriceren en/of in handel brengen van voedingsmiddelen.

Voorwaarden

Als horeca-uitbater, bakker, slager,… heb je een toelating van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) nodig. Deze toelating heb je ook nodig als je enkel drank serveert.
In de praktijk betekent dit dat je een aantal normen moet respecteren wat betreft temperatuur waarop de voedingsmiddelen worden bewaard en bereid, het ontwerp van de infrastructuur, …

Procedure

Je kunt de toelating aanvragen via een aanvraagformulier.
Het formulier dien je te bezorgen aan PCE West-Vlaanderen – AIPM, Koning Albert I laan 122, 8200 Brugge – Tel : 050 30 37 10 – Fax : 050 30 37 12 – E-mail : info@WVL@favv.be