Tweede Grote Schelpenteldag aan onze kust

Gepubliceerd op vrijdag 1 februari 2019 10 u.
Help jij ook mee de kaap van 100.000 halen?

Vorig jaar vond voor het eerst een Grote Schelpenteldag plaats aan onze kust. Toen verzamelden, telden en identificeerden 400 burgers op alle tien strandtelposten samen 30.000 schelpen, goed voor meer dan 50 verschillende soorten.

Dit jaar op zaterdag 16 maart 2019 willen de organisatoren – VLIZ, Natuurpunt, EOS, Kusterfgoed, de Provincie West-Vlaanderen en de Strandwerkgroep – nog beter doen. Streefdoel is om, samen met jou, de kaap van de 100.000 schelpen te halen. Het scoren en herkennen van lege schelpen is niet alleen bijzonder leuk en interessant. Dit burgerwetenschapsinitiatief leert onderzoekers ook heel wat over het voorkomen van deze tot de verbeelding sprekende groep zeedieren. Na het tellen brengen we de schelpen overigens gewoon terug naar het strand.

Dus allen daarheen! Wil je weten hoe je (gratis) in te schrijven of waar de telposten zich bevinden, bezoek dan: www.groteschelpenteldag.be.

De telpost voor onze gemeente vindt plaats in het Wielingencentrum, Graaf Jansdijk 18 te Wenduine. Op deze locatie vind je een infostandje met mensen die je op weg helpen met de verzamelmethode en het op naam brengen van je vondsten. Je bent er welkom tussen 10 en 16 uur.