Update Ringlaan Wenduine

Gepubliceerd op woensdag 24 oktober 2018 11 u.
Vanaf maandag 29 oktober 2018 start de volgende deelfase van de werken aan de Ringlaan t.h.v. het kruispunt Manitoba.

Doorgaand verkeer tussen Oostende en Blankenberge en vrachtverkeer +3,5 T dient de omleiding in beide richtingen te volgen via de N307 Brugsesteenweg en de N9 Oostendse Steenweg/Brugse Baan via de kluifrotonde en de rotonde Strooien Haan.

Er is een lokale omlegging voorzien, die louter bestemd is voor het bestemmingsverkeer tussen Wenduine-Centrum en Blankenberge. Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de parking aan de Noordzeelaan, aan de zuidzijde van de werkzone, waarbij het verkeer beurtelings geregeld wordt door middel van driekleurige werflichten.

Het fietsverkeer aan de zuidzijde van de Blankenbergsesteenweg blijft mogelijk en wordt bij middel van lage hekkens afgeschermd van het autoverkeer. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Joseph Knuddestraat en de Manitobastraat naar de Noordzeelaan. In de Noordzeelaan is er hiervoor thv het kruispunt met de Manitobastraat enkel doorgang mogelijk voor (brom)fietsers.

Het éénrichtingsverkeer in de Joseph Knuddestraat wordt tijdelijk omgewisseld vanaf de Noordzeelaan naar de Manitobastraat.

Voor het autoverkeer wordt in de Langestraat éénrichtingsverkeer voorzien vanaf de Ringlaan naar de Frans Derleynstraat, zodat het kruispunt Langestraat/Ringlaan niet extra belast wordt door het plaatselijk verkeer.

Het verkeer uit het centrum richting Blankenberge dient om te rijden via de de Smet de Naeyerlaan, de Leopold II-laan en de Parklaan naar de Ringlaan.

Op bijgevoegde afbeelding kan u de werfzone en de lokale afhandeling van de verkeerssituatie terugvinden.

De handelszaken blijven maximaal bereikbaar.

Gaandeweg zullen de werken vorderen en zullen wij u ten gepasten tijde op de hoogte brengen van de vooruitgang van de werken.
Voor bijkomende informatie kan u terecht op:

 

ACLAGRO , Kjell Hamelink , werfleider