Vaccinatie

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 14 u.
Hier vind je een antwoord op al je vragen rond de vaccinatie tegen COVID-19.

Op deze pagina

Waarom laat ik me vaccineren?

Een vaccin beschermt je als individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is de hele samenleving beschermd. Als je je laat inenten, bouw je dus mee aan de groepsimmuniteit om zo dit virus uit de samenleving te krijgen. 

Vaccineren zorgt dat je minder kans hebt om naar de huisarts te moeten gaan of dat je in het ziekenhuis belandt. Het zorgsysteem staat al een heel jaar zwaar onder druk. Laat je dus vaccineren en help de zorgverleners die altijd klaarstaan voor jou!

Meer ino:

 • Op www.laatjevaccineren.be vind je alle informatie over de vaccinatie. Je vindt er ook de vaccinatieteller, die aangeeft hoeveel mensen zich reeds lieten vaccineren.
 • Medische informatie over het coronavirus en de coronavaccins lees je via www.gezondheidenwetenschap.be
 • Heb je een bepaalde medische aandoening en heb je vragen over de vaccinatie? Praat erover met je huisarts.

Waar kan ik me laten vaccineren? 

Inwoners van De Haan, Klemskerke, Wenduine, Vlissegem, Vosseslag en Harendijke kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in Bredene. Het centrum werd ingericht in het Staf Versluys centrum, Kapelstraat 76, 8450 Bredene.

Hoe geraak in in het vaccinatiecentrum?

Het centrum is vlot bereikbaar. 

 • Met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde tramhalte is ‘Bredene Campings’/Vaccinatiecentrum. 
 • Met de wagen: wie met de wagen naar het MEC Staf Versluys komt, kan parkeren op de parking net tegenover het centrum. 
  Op de parking is de parkeerregeling van de ‘Blauwe zone’ van toepassing. Dit wil zeggen dat de parkeerschijf achter de voorruit moet worden geplaatst. Men kan vervolgens 1 uur gratis parkeren! 
  Op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys is ook een kiss- en ride zone voorzien, zodat men iemand dichtbij kan afzetten en er zijn tijdelijk parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. 
 • Met de fiets: er zijn voldoende en veilige fietsstallingen voorzien op het plein voor het centrum. 
 • Met de taxi: Taxi Fredo, 0494 20 03 62

Kun je niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum komen of kan niemand anders (familie, vrienden, kennissen, buren) je brengen? Dan voorziet de gemeente vrijwilligers die je (met hun eigen wagen) naar het centrum kunnen brengen. Wil je hier graag gebruik van maken, neem dan contact op op het nummer 059 24 21 00 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u00). 

Wat mag ik verwachten in het vaccinatiecentrum? 

Benieuwd hoe het vaccinatiecentrum eruit ziet? Op in infografiek hiernaast en in het filmpje hieronder zie je al hoe het centrum is opgebouwd en wat je bij een bezoek aan het centrum mag verwachten. 

Wanneer word ik gevaccineerd? 

Iedereen die in België gedomicilieerd is, krijgt de kans om zich gratis te laten vaccineren tegen COVID-19. Omdat er nog niet meteen voor iedereen vaccins beschikbaar zijn, zijn er prioritaire groepen bepaald op basis van wetenschappelijke adviezen en een maatschappelijk debat. 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid staat in voor het versturen van de oproepingsbrieven voor vaccinatie. De uitnodigen komen dus niet vanuit het gemeentebestuur. 

Je krijgt zo’n 2 weken voor de geplande vaccinatie een persoonlijke uitnodiging in de bus. Een voorbeeld van de brief vind je in de bijlagen onderaan deze pagina. Je kan, indien je gegevens bekend zijn, ook een uitnodiging per sms of e-mail krijgen:

 • de e-mail is afkomstig is noreply@doclr.be
 • de sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811.

De uitnodiging stelt meteen twee tijdstippen voor: één voor de eerste dosis, en één voor de tweede dosis. Je hebt de mogelijkheid om die data te verzetten, mochten deze niet goed uitkomen. 

Belangrijk: je moet jouw afspraak steeds vooraf bevestigen. De instructies daartoe staan in de brief die je ontvangt. Onderaan deze pagina vind je ook een handleiding terug voor het maken, bevestigen of wijzigen van jouw afspraak.

Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken! Het heeft dus geen zin nu al iets te willen inboeken als je nog geen brief hebt ontvangen.

Ik heb nog vragen! 

Zo kan je het vaccinatiecentrum bereiken:

 • Mail naar vaccinatie@bredene.be
 • Voor wijziging of bevestiging van een afspraak: 059 33 97 99 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur). 
 • Voor alle andere vragen kan je op de infolijn terecht: 059 33 97 97 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur).