Vaccinatie

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 14 u.
Hier vind je een antwoord op al je vragen rond de vaccinatie tegen COVID-19.
LET OP: het vaccinatiecentrum sluit op 15 oktober!

Ben je nog niet gevaccineerd of heb je de 2de prik gemist? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Voor het inboeken van een nieuwe afspraak met een 1ste of 2de prik staat het callcenter steeds ter beschikking op weekdagen van 9 tot 16 uur op het nummer 059/33 97 99.

Op deze pagina

Waar kan ik me laten vaccineren? 

Inwoners van De Haan, Klemskerke, Wenduine, Vlissegem, Vosseslag en Harendijke kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in Bredene. Het centrum werd ingericht in het Staf Versluys centrum, Kapelstraat 76, 8450 Bredene.

Hoe geraak in in het vaccinatiecentrum?

Het centrum is vlot bereikbaar. 

 • Met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde tramhalte is ‘Bredene Campings’/Vaccinatiecentrum. 
 • Met de wagen: wie met de wagen naar het MEC Staf Versluys komt, kan parkeren op de parking net tegenover het centrum. 
  Op de parking is de parkeerregeling van de ‘Blauwe zone’ van toepassing. Dit wil zeggen dat de parkeerschijf achter de voorruit moet worden geplaatst. Men kan vervolgens 1 uur gratis parkeren! 
  Op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys is ook een kiss- en ride zone voorzien, zodat men iemand dichtbij kan afzetten en er zijn tijdelijk parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. 
 • Met de fiets: er zijn voldoende en veilige fietsstallingen voorzien op het plein voor het centrum. 
 • Met de taxi: Taxi Fredo, 0494 20 03 62

Kun je niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum komen of kan niemand anders (familie, vrienden, kennissen, buren) je brengen? Dan voorziet de gemeente vrijwilligers die je (met hun eigen wagen) naar het centrum kunnen brengen. Wil je hier graag gebruik van maken, neem dan contact op op het nummer 050/43 51 40 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u00). 

Wat mag ik verwachten in het vaccinatiecentrum? 

Benieuwd hoe het vaccinatiecentrum eruit ziet? Op in infografiek hiernaast en in het filmpje hieronder zie je al hoe het centrum is opgebouwd en wat je bij een bezoek aan het centrum mag verwachten. 

Wanneer word ik gevaccineerd? 

Iedereen die in België gedomicilieerd is, krijgt de kans om zich gratis te laten vaccineren tegen COVID-19. 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid staat in voor het versturen van de oproepingsbrieven voor vaccinatie. De uitnodigen komen dus niet vanuit het gemeentebestuur. 

Je krijgt zo’n 2 weken voor de geplande vaccinatie een persoonlijke uitnodiging in de bus. Een voorbeeld van de brief vind je in de bijlagen onderaan deze pagina. Je kan, indien je gegevens bekend zijn, ook een uitnodiging per sms of e-mail krijgen.

Belangrijk: je moet jouw afspraak steeds vooraf bevestigen. De instructies daartoe staan in de brief die je ontvangt. Onderaan deze pagina vind je ook een handleiding terug voor het maken, bevestigen of wijzigen van jouw afspraak.

Reservelijst

Het vaccinatiecentrum in Bredene maakt gebruik van een eigen reservelijst voor iedereen vanaf 12 jaar die woonachtig is te Bredene of De Haan. 
Belangrijk: 
 • wie zich op deze lijst plaatst, moet binnen de 15 à 20 minuten in het vaccinatiecentrum in het MEC Staf Versluys aanwezig kunnen zijn.
 • een kind moet 12 jaar geworden zijn voor een vaccin kan worden toegediend. Er wordt dus naar de effectieve geboortedatum gekeken en niet naar het geboortejaar.
 • Min. 16-jarigen moeten vergezeld worden door een ouder of voogd die een schriftelijke toestemming kan voorleggen van de ouders.
 • Enkel inwoners van Bredene of De Haan kunnen zich op de lijst plaatsen. 
Inschrijven op deze reservelijst kan via het online formulier https://bit.ly/3dhXlia

QVAX

Daarnaast wordt in het vaccinatiecentrum ook gebruik gemaakt van de QVAX-reservelijst. 
Deze lijst wordt aangewend als er ‘lege’ plaatsen zijn gedurende de week en de personen tijdig kunnen verwittigd worden. Iedereen kan zich op de QVAX-lijst inschrijven via www.laatjevaccineren.be
 

Ik heb nog vragen! 

Zo kan je het vaccinatiecentrum bereiken:

 • Mail naar vaccinatie@bredene.be
 • Voor wijziging of bevestiging van een afspraak: 059 33 97 99 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur). 
 • Voor alle andere vragen kan je op de infolijn terecht: 059 33 97 97 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur).