Vaccinatie

Op deze pagina

Herfstbooster

In de herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Daarom krijgen alle volwassenen in Vlaanderen de kans om hun persoonlijke bescherming te versterken met een booster om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

De boostercampagne start in september. Eerst worden alle mensen die ouder zijn dan 65 en mensen met een verzwakte immuniteit uitgenodigd. Daarna worden alle 18 tot 65-jarigen, volgens leeftijd, uitgenodigd.

De vaccinaties in het vaccinatiecentrum in Bredene zullen starten op maandag 12 september. Van maandag tot en met vrijdag zullen er twee vaccinatiemomenten per dag zijn (van 12u30 tot 16u30 en van 17u tot 20u).

Meer informatie over de herfstbooster vind je op www.laatjevaccineren.be

Reservelijst herfstbooster

Ook voor de herfstbooster wordt opnieuw gebruik gemaakt van de QVAX-reservelijst voor het invullen van de lege plaatsen in de vaccinatieplanning. Via de QVAX-lijst is het mogelijk om snel mensen te verwittigen als er de dag zelf of tijdens de komende week lege plaatsen vrijkomen.

Iedereen die reeds werd gevaccineerd met een volledig vaccinatieschema en waarvan de laatste prik minstens 3 maanden geleden werd toegediend, kan zich op deze lijst laten plaatsen.

Surf hiervoor naar www.qvax.be

Let wel: QVAX is enkel bedoeld voor wie een herfstboosterprik wil krijgen. Je kan je dus NIET op de QVAX-lijst plaatsen voor een uitgestelde 1e en/of 2e prik. Hiervoor neem je contact op met het callcenter via 059/ 33 97 99.

Nog niet gevaccineerd?

Ben je nog niet gevaccineerd tegen COVID-19, dan kan je hiervoor een afspraak maken in het vaccinatiecentrum in Bredene of Oostende: 

Waar kan ik me laten vaccineren? 

Inwoners van De Haan, Klemskerke, Wenduine, Vlissegem, Vosseslag en Harendijke kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in Bredene. Het centrum werd ingericht in het Staf Versluys centrum, Kapelstraat 76, 8450 Bredene.

Hoe geraak in in het vaccinatiecentrum?

Het centrum is vlot bereikbaar. 

 • Met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde tramhalte is ‘Bredene Campings’/Vaccinatiecentrum. 
 • Met de wagen: wie met de wagen naar het MEC Staf Versluys komt, kan parkeren op de parking net tegenover het centrum. 
  Op de parking is de parkeerregeling van de ‘Blauwe zone’ van toepassing. Dit wil zeggen dat de parkeerschijf achter de voorruit moet worden geplaatst. Men kan vervolgens 1 uur gratis parkeren! 
  Op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys is ook een kiss- en ride zone voorzien, zodat men iemand dichtbij kan afzetten en er zijn tijdelijk parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. 
 • Met de fiets: er zijn voldoende en veilige fietsstallingen voorzien op het plein voor het centrum. 
 • Met de taxi: Taxi Fredo, 0494 20 03 62

Kun je niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum komen of kan niemand anders (familie, vrienden, kennissen, buren) je brengen?

Dan voorziet de gemeente vrijwilligers die je (met hun eigen wagen) naar het centrum kunnen brengen. Wil je hier graag gebruik van maken, neem dan contact op op het nummer 050/43 51 40 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u00). 

Wat mag ik verwachten in het vaccinatiecentrum? 

Benieuwd hoe het vaccinatiecentrum eruit ziet? Op in infografiek hiernaast en in het filmpje hieronder zie je al hoe het centrum is opgebouwd en wat je bij een bezoek aan het centrum mag verwachten. 

Ik heb nog vragen! 

Zo kan je het vaccinatiecentrum bereiken:

 • Mail naar vaccinatie@bredene.be
 • Voor wijziging of bevestiging van een afspraak: 059 33 97 99 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur). 
 • Voor alle andere vragen kan je op de infolijn terecht: 059 33 97 97 (van maandag tot vrijdag telkens van 9 tot 16 uur).

In beeld