Vaccinatiecentrum Bredene toch open tijdens kerstverlof

Gepubliceerd op dinsdag 21 december 2021 18.45 u.
Oorspronkelijk zou het vaccinatiecentrum tussen 27 en 31 december de deuren sluiten. Maar omdat de nieuwe OMIKRON-variant heel wat zorgen baart en de termijn voor een boosterprik is gewijzigd, werd beslist om het vaccinatiecentrum alsnog open te houden tijdens de kerstvakantie.

Bredene heeft de eerstelijnszone gevraagd om voldoende medisch personeel en vrijwilligers te voorzien om van maandag 27 tot en met donderdag 30 december de deuren van het vaccinatiecentrum te kunnen openen.

In het vaccinatiecentrum had men het personeel en de vrijwilligers heel graag wat rust gegund, maar helaas beslissen de omstandigheden daar anders over. Het vaccinatiecentrum vraagt ook aan het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid om voldoende vaccins ter beschikking te stellen. Maar aangezien het Agentschap oproept om zoveel mogelijk boosterprikken te zetten, gaat Bredene ervan uit dat dit geen probleem kan zijn.

Oproep: zet je op de QVAX-lijst en laat je vaccineren tijdens het kerstverlof!

Voor het plaatsen van de extra vaccins tijdens de kerstvakantie zal het vaccinatiecentrum gebruik maken van de QVAX-reservelijst. Via de QVAX-lijst is het mogelijk om snel mensen te verwittigen als er de dag zelf of tijdens de komende week lege plaatsen vrijkomen.

Iedereen die reeds werd gevaccineerd met een volledig vaccinatieschema (2 prikken Astra of 2 prikken Pfizer of 1 prik Johnson) kan zich op deze lijst laten plaatsen. QVAX is enkel bedoeld voor wie een boosterprik wil krijgen. Wie zich op deze lijst wil plaatsen surft naar www.qvax.be.

Let wel: Je kan je NIET op de QVAX-lijst plaatsen voor uitgestelde 1ste en/of 2de prikken. Ook nieuwe 12-jarigen kunnen zich niet op de lijst plaatsen. Hiervoor neem je contact op met het callcenter via 059/33 97 99.