Vaccinatiecentrum in Bredene blijft langer open

Gepubliceerd op vrijdag 8 oktober 2021 18.17 u.
Sedert begin dit jaar is het vaccinatiecentrum voor inwoners van Bredene en De Haan in het MEC Staf Versluys gevestigd. Ook voor de derde prik voor 65-plussers zal men er nu terecht kunnen.

Het vaccinatiecentrum zou oorspronkelijk tot 15 oktober in het MEC Staf Versluys blijven, maar de beslissing van de hogere overheid om 65-plussers een derde prik te geven zorgt ervoor dat de opening ervan wordt verlengd. 

Het vaccineren zal echter niet langer in de evenementenzaal, maar wel in de vergaderzalen van het Staf Versluyscentrum gebeuren. In het MEC Staf Versluys zijn immers reeds tal van andere evenementen gepland.

De capaciteit van het vaccinatiecentrum zal in de nieuwe opstelling verminderen, maar inwoners van Bredene en De Haan kunnen op deze manier wel op een vertrouwde plaats gevaccineerd worden.

Het vaccinatiecentrum in de evenementenzaal wordt op 19 oktober afgebroken en opnieuw opgebouwd in de vergaderzalen. In de periode van 18 tot en met 24 oktober zal hierdoor niet gevaccineerd worden. De vaccinatie in de nieuwe opstelling gaat van start op dinsdag 26 oktober. 
Dinsdag en donderdag worden de vaste vaccinatiedagen. Vanaf 15 november kunnen er meerdere dagen in de week worden toegevoegd, maar dit zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van het medisch en niet-medisch personeel. 

Het vaccinatiecentrum moet tussen 26 oktober en 23 december ongeveer 7.500 inwoners van De Haan en Bredene tussen 65 en 84 jaar een derde prik geven. 

Alle info over het vaccinatiecentrum vind je hier