Vaccinatiecentrum in Bredene sluit definitief op 31 december

Gepubliceerd op dinsdag 20 december 2022 8.53 u.
Na een drukke en succesvolle vaccinatiecampagne sluiten alle vaccinatiecentra op 31 december 2022 definitief hun deuren.

Hierdoor kan je voor het toedienen van het COVID-vaccin vanaf 1 januari 2023 niet meer terecht in het vaccinatiecentrum in Bredene. Je moet dan - voor een basisvaccinatie of een boosterprik - naar de huisarts of apotheker.

Inwoners van De Haan die de 1e dosis van de basisvaccinatie hebben ontvangen in het vaccinatiecentrum en de 2e dosis - ten gevolge van het interval van 3 weken - pas na 1 januari 2023 kunnen toegediend krijgen, moeten contact opnemen met hun huisarts of apotheker. Die heeft toegang tot vaccinnet en kan dus zien welke vaccins je reeds kreeg en wanneer deze werden toegediend.

Late beslissers of inwoners die omwille van eender welke reden de boosterprik hebben gemist of uitgesteld hebben, kunnen eveneens bij de huisarts of apotheker terecht voor hun vaccin.

Je moet hiervoor zelf een afspraak maken om een vaccinatiemoment vast te leggen.

Let op: niet elke apotheker is gekwalificeerd om COVID-19 vaccins toe te dienen. Wil je weten bij welke apotheek je terecht kan, kijk dan op www.apotheek.be.

Onder de rubriek ‘vind een apotheek’ kan je, op basis van jouw adres, postcode of woonplaats, opzoeken welke apotheken in de buurt COVID-19 vaccins kunnen en mogen toedienen.

Vragen? 

Nog vragen over COVID-vaccinatie of het vaccinatiecertificaat na 1 januari 2023?

Dan kan je elke werkdag tussen 9u en 19u terecht op de Vlaamse Helpdesk Covid op het nummer 078/78 78 50.