Vanaf 21 januari worden kinderen gevaccineerd

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 8.33 u.
Het vaccinatiecentrum in Bredene start op 21 januari met het vaccineren van kinderen met een leeftijd van 5 tot en met 11 jaar uit De Haan en Bredene.

Vanaf half januari krijgen ongeveer 1.700 kinderen en brief in de bus en kunnen ze zich (via hun ouders uiteraard) registreren in het vaccinatiecentrum. De eerstelijnszone die instaat voor de organisatie van de vaccinatiecentra in Oostende en Bredene was vragende partij om deze vaccinatie in de scholen te doen, maar dat werd door de Vlaamse overheid niet toegestaan.

In het Staf Versluys centrum worden de eerste prikken voor kinderen gezet vanaf vrijdag 21 januari tot en met vrijdag 4 februari en dit elke werkdag (uitgezonderd weekends dus) van 17 tot 19u30 en op woensdag ook van 13 tot 16 uur. Het zetten van de tweede prik start op 11 februari en loopt tot en met 25 februari (uitgezonderd weekends), volgens dezelfde uren als de eerste prik.

Wat moeten de ouders weten?

  • Registreer uw kind van zodra u de oproepingsbrief ontvangt, zo kunnen we de planning goed vullen!
  • Breng de Kids-ID, de oproepingsbrief én de schriftelijke toestemming zeker mee naar het vaccinatiecentrum bij de vaccinatie

Momenteel is er nog geen reservelijst van kinderen (ouders) die kunnen worden opgebeld. Hierover is door de hogere overheid nog geen beslissing genomen. Maar van zodra dit kan, zullen we hier uiteraard over communiceren.

Wie vragen heeft kan terecht in het callcenter 059/ 33 97 99.