Vrijlating zeehond erNST

Gepubliceerd op zaterdag 29 juli 2023 18 u.
Op 2 mei 2023 werd er een gewonde zeehond aangetroffen in Bredene. Eenmaal de verzorgers van SEA LIFE toekwamen, was het duidelijk waarom de oproep dringend was.

Het mannetje werd op het strand van Bredene gevonden met een diepe wonde aan de achterste linkerflipper en een wonde in het linkeroog. De dierenverzorgers deden onmiddellijk de eerste verzorging en voerden de nodige checks uit in het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge. Daar werd vastgesteld dat er een deel van de botjes in een van de tenen geamputeerd moesten worden. De wonde in het oog bleek nadien voor een verminderd zicht te hebben gezorgd. Maar na bijna drie maanden van intensieve verzorging doet de gewone zeehondenpup het veel beter.

"De jonge zeehond heeft een al lange weg afgelegd, maar stelt het ondertussen heel goed en is voldoende in gewicht bijgekomen. Zijn verwondingen hebben geen gevolgen op een verder gezond leven en dus is hij klaar om vrijgelaten te worden in de natuur", laat Jonathan Meul, Hoofddierenverzorger van SEA LIFE weten.

"Deze vrijlating is inmiddels de zevende vrijlating in evenveel maanden in 2023. Opnieuw een geslaagde missie", zegt Steve Vermote, Algemeen Directeur bij SEA LIFE trots.

De zeehond werd geadopteerd door het North Seal Team. De vzw telt ondertussen 137 vrijwilligers. Zij staan dagelijks paraat om aangespoelde zeehonden aan de Belgische kust te beschermen tegen omstaanders die een bedreiging kunnen vormen. Ze houden mensen én honden op afstand en proberen hen tegelijk te sensibiliseren.

Ze hebben met een groot aantal van de vrijwilligers geld ingezameld om de pup te kunnen adopteren. Ze gaven hem de naam 'erNST'. De laatste drie letters van de naam verwijzen naar North Seal Team.

Op zaterdag 29 juli werd erNST vrijgelaten om 16 uur in Wenduine ter hoogte van de Surfing Elephant.