Website in een nieuw kleedje

Gepubliceerd op zaterdag 20 november 2021 9 u.
De homepagina van deze gemeentelijke website zit sinds kort in een nieuw kleedje. Op die manier wil de gemeente ervoor zorgen dat bezoekers sneller vinden wat ze zoeken, want uiteindelijk is dat ook de kerntaak van een overheidswebsite: burgers snel een correct een antwoord bieden op hun vragen.

De homepagina werd opgefrist. Dankzij de nieuwe icoontjes bovenaan surfen bezoekers snel naar de belangrijkste informatie op de website en ook de pagina’s die door gebruikers zelf het meest gezocht worden, staan beter in de kijker.

Er werd ook extra ingezet op de digitale toegankelijkheid. Zo werd er bijvoorbeeld een ‘hoog contrast’ knop toegevoegd. Als een gebruiker hierop klikt, worden de contrasterende kleuren sterker, waardoor de tekst duidelijker zichtbaar is. Dit verhoogt de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking, bijvoorbeeld bij kleurenblindheid.

Ook achter de schermen werd de website toegankelijker gemaakt. Er werd een screeningstool ge├»ntegreerd die nagaat of alles “leesbaar” is, ook voor mensen met een visuele beperking. Niet-gevonden zoekwoorden worden bijgehouden en “dode” links die naar onbestaande pagina’s verwijzen worden opgesnord zodat ze kunnen worden bijgewerkt.