Wegenwerken in Wenduine

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 11.17 u.
In opdracht van De Lijn worden de komende maanden de sporen vernieuwd ter hoogte van Wenduine, tussen halte Centrum en halte Manitoba. Daarnaast worden er ook herstellingswerken in enkele straten uitgevoerd.

Herstellingswerken straten

In opdracht van het gemeentebestuur zal de firma Willemen Infra nv herstellingswerken uitvoeren aan de rijweg in volgende straten in Wenduine:

  • de Langestraat en de zijstraten tussen de Langestraat en de Smet de Naeyerlaan,
  • in de Hovenierstraat en een gedeelte van Park Leopold II

In de bijlagen hieronder vind je een overzichtplan. 

Deze werken omvatten het plaatselijk herstellen van de asfaltverharding, het voorzien van een profilering om oneffenheden weg te werken en het aanbrengen van een onder- en toplaag in slem.

De werken zullen uitgevoerd worden in de periode van 13 september tot en met 24 september 2021. Om de werken te kunnen uitvoeren wordt parkeerverbod geplaatst en zullen deze straten tijdelijk afgesloten worden.

Werken aan de tramsporen

De werken aan de tramsporen starten op 15 september 2021. De eerste nachtwerken zijn voorzien voor de nacht van 14 op 15 september.

Eerst wordt het Noordspoor uitgebroken en vernieuwd, dit zal duren tot ongeveer 22 oktober. Gedurende deze periode zal de tram enkelspoor rijden in beide richtingen op het Zuidspoor.

Vervolgens zal de tram op het vernieuwde Noordspoor rijden waarbij het Zuidspoor vernieuwd wordt tot +- 17 december.
Om deze werken te kunnen uitvoeren zal er een wegomlegging zijn waarbij het verkeer komende van Oostende richting Blankenberge via de Ringlaan zal rijden en verkeer van Blankenberge richting Oostende via de De Smet De Nayer laan.

Het tramverkeer zal steeds blijven rijden, echter zal de halte Manitoba niet aangedaan worden tijdens deze werken. De halte centrum zal deels via de normale halte verlopen, anderzijds via een noodperron tussen de sporen.

Op de lokale wegen aan de kant van de kust zal er lokale en tijdelijke hinder zijn bij het uitvoeren van bepaalde werken, we trachten telkens om dit tot een minimum te beperken.

Om het verkeer op de zeedijk wel mogelijk te houden zal de Manitobahelling tweerichtingsverkeer worden.

De Lijn en de firma Taveirne werken er samen aan om de hinder voor jullie als bewoners zo veel mogelijk te beperken. We wensen jullie dan ook reeds bij voorbaat te bedanken voor het begrip.

Bij specifieke vragen kan u steeds terecht bij volgende contactpersonen:

Stijn Laureys, Werftoezichter De Lijn, stijnlaureys@gmail.com

Johan Supply, Projectleider Taveirne, johan.supply@taveirne.be

Belangrijk: Uitvoeringsdata kunnen wijzigen door onvoorzien omstandigheden. De vermelde data zijn richtdata. Eventuele wijzigingen worden vermeld op de website www.dehaan.be en de facebookpagina van De Haan.