Wenduinse reuzen worden 70 jaar!

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022 7 u.
Dit jaar vieren de Wenduinse reuzen hun 70ste verjaardag en dat wordt gevierd met tal van activiteiten tijdens de Reuzenfeesten op 9 en 10 juli.

Op zaterdag 9 juli mag het Shantykoor van Blankenberge het startschot geven. Daarna trekken de Wenduinse reuzen Louw, Wanne, Scuteman en Pol De Kruwer, met meer dan 50 andere reuzen, in de Reuzenstoet door de straten van Wenduine. Op het einde van de stoet breng Grote Willi, een lichtgevende reus van meer dan 6 meter, een ode aan de Wenduinse reuzen op de Markt van Wenduine.

Op zondag 10 juli zijn er dan de Reuzenfeesten, met een grote brocante- en kunstmarkt, een heerlijke smulmarkt en leuke volksspelen, workshops en andere activiteiten voor kinderen. De dag wordt afgesloten met de meezingavond ‘Vlaanderen Zingt’ met Wim Leys & band op de Markt van Wenduine.

Speciaal voor hun verjaardag, zal de Ieperse LEGO Master Corneel Clarys, de 3 Wenduinse reuzen ook nabouwen in LEGO! Later in het jaar zullen deze LEGO-bouwpakketten ook beschikbaar zijn voor wie er zelf mee aan de slag wil.

En op vraag van de gemeente zullen ook de scholen in Wenduine vanaf september opnieuw meer aandacht besteden aan de folklore van de reuzen tijdens de lessen, zodat dit stukje traditionele cultuur zeker niet verloren gaat.

Het volledige programma van de Reuzenfeesten op 9 en 10 juli vind je op www.visitdehaan.be