Werken op het Leopoldplein

Gepubliceerd op vrijdag 12 oktober 2018 14 u.

In opdracht van FARYS – als rioolbeheerder – en in samenwerking met het gemeentebestuur worden momenteel wegen- en rioleringswerken uitgevoerd op het Leopoldplein.

Om de pleinfunctie te versterken en de verkeersregeling aan te passen aan de nieuwe situatie wordt in opdracht van de Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, het kruispunt van de Koninklijke Baan met de Leopoldlaan heraangelegd.

Hiervoor worden maandag 15 oktober 2018 de verkeerslichten weggenomen en wordt vanaf donderdag 18 oktober 2018 gestart met de opbraak van het kruispunt.

Voor het doorgaand verkeer van Wenduine richting Oostende wordt een ventweg gerealiseerd op het Leopoldplein.

De fietsers langs de Koninklijke Baan worden plaatselijke omgeleid via de Goethehelling, de Zeedijk-De Haan en de Dürerhelling.

Deze werken zullen voltooid zijn tegen de kerstvakantie 2018, zodat het kruispunt vanaf de kerstvakantie terug voor het verkeer kan open gesteld worden.

Tijdens de duur van de werken is het niet mogelijk om de Koninklijke Baan op te rijden vanaf de Leopoldlaan. Er is een wegomlegging voorzien via de Murillolaan, de Vondellaan en de Dürerlaan richting Oostende.

Voor de plaatselijke bewoners blijft het gedeelte van de Leopoldlaan tussen de Murillolaan en de Koninklijke Baan bereikbaar.

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met de gemeentelijke dienst Openbaar Domein via publiekeruimte@dehaan.be of op het nummer 059 24 21 15.