Yeke Yeke extra troef op traditionele Vosseslagfeesten

Gepubliceerd op woensdag 25 mei 2022 9 u.
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli wordt in De Haan de tweede editie van Yeke Yeke Festival georganiseerd. Het kleurrijkste festival van de kust kadert in de traditionele Vosseslagfeesten, ontvangt tal van internationale artiesten en blijft volledig gratis toegankelijk.

Yeke Yeke Festival heeft plaats op en rond het Kennedyplein op de Vosseslag. Verwacht je aan een royaal aanbod van exotische wereldkeuken, verrassende cocktails, een gezellig marktje, spannende workshops, originele kinderanimatie en natuurlijk heel veel sprankelende muziek uit de vier werelddelen.

Yeke Yeke Festival vormt het hart van de gekende Vosseslagfeesten. Rond het festival zelf valt ook nog heel wat te beleven: er is kermis, rommelmarkt en nog veel meer animatie. Kortom het ideale festival voor gezinnen, muzikale fijnproevers en festivalgangers die zich graag laten verrassen.

TiiwTiiw topt affiche

De Belgisch-Marokkaanse zanger, comedian en vlogger-fenomeen TiiwTiiw is de headliner van Yeke Yeke. De internationale hitsensatie haalt op YouTube vlotjes meer dan een miljard views en groeide uit tot een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie. Samen met zijn vrienden produceert hij de ene hit na de andere, met zijn kenmerkende en unieke mix van rai, hiphop en pop.

Uit Partagena, Colombia komt Bazurto All Stars. Zij zijn de onbetwiste vaandeldraagers van het populaire genre champeta en scoorden in het verleden grote hits waaronder El Bololo en La Pupileta.

Puerto Candelaria, een zeskoppig bont gezelschap rond frontvrouw Catalina Calla komt ook uit Colombia, zij staan voor aanstekelijke cumbia gelardeerd met een vleugje theater en dans.

Verder staan ondermeer de Senegalese reggaezanger Paco Diatta en het Cubaanse salsaorkest Tomy y su Timbalight op de affiche.

Uit eigen land zijn er optredens van Mari Jah & the Root Sense en met Shoreline Collective staat er een funk/hiphopband uit de eigen regio op het podium.

Culture Crossing

Met Culture Crossing komt er meteen een tweede stage op het het festival.
Culture Crossing is een project dat werkt aan de verjonging en verruiming van de doelgroep van culturele projecten en cultuurhuizen. Tijdens de cultuurbeleving gaan verschillende creatieve jongeren met elkaar in dialoog waardoor ze elkaars cultuur beter leren begrijpen. Door deze trajecten in cultuurhuizen te organiseren tonen deze aan dat ze openstaan voor een brede doelgroep, wat op zijn beurt drempelverlagend werkt. Tijdens Yeke Yeke zal dat gebeuren aan de hand van interactieve workshops.
Na de workshops wordt het podium omgetoverd tot dancestage met dj-sets van Raggamuffin Whiteman, East End Rock en vele anderen.

Meer dan enkel muziek

Maar is meer dan enkel muziek op Yeke Yeke. Slagweg zorgt voor animatie en tal van toffe workshops gaande van initiatie tot Afrikaanse dans en het bespelen van diverse exotische percussie-instrumenten. Daarnaast komen er diverse animaties voor kinderen en is er ruimte voor sport en spel. Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten en is er opnieuw een ruim en verrassend aanbod van wereldkeukens voor diegenen die zich aan een culinaire ontdekkingsreis durven wagen met gerechten uit onder meer Jamaica, Kameroen of Thailand.

Praktisch

Het festival is gratis toegankelijk en bereikbaar met de kusttram. De halte Vosseslag bevindt zich op 150 meter van het festivalterrein.
We moedigen iedereen aan om met de fiets of te voet naar het festival te komen.

Meer info: www.yekeyeke.be