ZeeUitzicht

Gepubliceerd op woensdag 7 november 2018 8 u.
Voordrachten met zeezicht

Op 4, 5 en 6 januari 2019 vinden 10 voordrachten plaats op unieke locaties aan de kust. Eigenaars van een appartement op de Zeedijk stellen, na een oproep van de provincie West-Vlaanderen, hun appartement met zeezicht voor één dag open voor een boeiende, interactieve lezing over de Noordzee.

Je bent in het laatste weekend van de kerstvakantie welkom in De Panne, Koksijde, Oostende, De Haan en Knokke-Heist. Op elke locatie biedt een zeegids een frisse blik op de Noordzee en stelt een zeewetenschapper een actueel zeeonderzoek voor. De voorgestelde onderwerpen bieden een antwoord op vragen zoals ‘Welke vis eet je beter wel of niet in 2019?’, ‘Hoe reageert aquacultuur op de klimaatsverandering?’ en ‘Welke impact hebben windturbines op het leven onder water?’

Er is ook telkens tijd voor jouw vragen, bij een hapje en een drankje.

ZeeUitzicht is de afsluiter van de actie #JaarvandeNoordzee2018, een initiatief waarbij verschillende overheden, natuurorganisaties en onderzoeksinstituten samen oproepen om de Noordzee beter te beschermen.

Interesse?

Schrijf in tot en met 5 december via www.west-vlaanderen.be/zeeuitzicht. Je vindt er ook het programma per locatie en de exacte aanvangsuren.

Deelnemen kost 5 euro per persoon. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt (kleine locaties)!